Valeri Karpin (©Reuters)
Valeri Karpin (©Reuters)

Karpin opet vodi u Evropu

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.03.21. | 12:03

Rostov gostuje odličnom Himkiju, koji je vezao pet pobeda na svom terenu, u prvom meču 22. kola Premijer lige Rusije. Tradicija 0-2 gola

Premijer liga Rusije je jedan od najneizvesnijih šampionata u Evropi. Šampion Zenit nije dominantan kao prošle sezone, a ni klubovi iz Moskve ne mogu da se pohvale dobrom formom i serijama trijumfa. Rostov je nekoliko godina u vrhu ruskog fudbala. Prošle sezone je dugo bio kandidat za Ligu šampiona, ali na kraju se zadovoljio učešćem u Ligi Evrope.

Klub je preporodio nekadašnji ruski reprezentativac Valeri Karpin. Prošle sezone je osvojeno peto mesto, sada je sedma pozicija, ali sa samo osam bodova manje od lidera Zenita iz Sankt Peterburga. Rostov danas (17.00) gostuje Himkiju u prvom meču 22. kola.

Izabrane vesti

Ekipa iz Podmoskovlja je bila na startu sezone veoma loše, u opasnoj zoni, ali posle dolaska stručnjaka iz Tadžikistana Igora Čerevčenka, novajlija u elitnog rangu je zaigrao mnogo bolje i ne mora da brine za status u najboljoj ligi Rusije. Himki je sakupio četiri boda u prva dva kola nastavka sezone. Bez poraza je već osam kola, a poslednji neuspeh je ostvaren 1. novembra prošle godine na svom ternenu, kada je šampion Zenit slavio sa 2:0.

17.00: (2,70) Himki (2,75) Rostov (3,10)

Rostov je dva puta remizirao ove zime. Prvo je uzeo bod na Gazprom areni u Sankt Peterburgu (2:2), a prošle nedelje je na svom terenu odigrao bez golova protiv Sočija, najprijatnijeg iznenađenja sezone u Rusiji. Himki je u seriji od pet pobeda na svom terenu, dok je Rostov najbolji gost u ligi. Sakupio je 20 bodova, jedan više od CSKA i Rubina iz Kazanja. Već tri utakmice četa Valerija Karpina nije poražena na gostovanjima, sakupila je sedam bodova.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE ZENIT DA BUDE ŠAMPION RUSIJE JE 1,55.

Van stroja kod Rostova zbog povrede je nekadašnji reprezentativac Rusije Pavel Mamaev, kao i Japanac Kento Hašimoto. Kod domaćina ne mogu da igraju Kazančev, Djadjun i Dolgov.

U prvom delu sezone, Himki je iznenadio Rostov, pobedio ga sa 2:0 pogocima Mirzova i Idovua u sudijskoj nadoknadi. Kada igraju ova dva tima po pravilu dolazi 0-2 pogotka. Na osam mečeva u ovom milenijumu bilo je dva ili manje gola, pa ni danas ne treba očekivati goleadu na Himki areni.


tagovi

RostovHimkiPremijer liga Rusijaruska premijer ligaRusija 1Rusija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara