Igrači Alahuelensea (©AFP)
Igrači Alahuelensea (©AFP)

Kartahinesovo osmodecenijsko čekanje na titulu koja skoro sigurno neće doći

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.06.22. | 23:15

Kostarika: Alahuelense favorit za osvajanje pehara prvaka Klausure, prvi sudar okončan 0:0

Prvi dvoboj nije otklonio dilemu, osvajača kostarikanke Klausure rešiće revanš. Alahuelense i Kartahines remizirali su bez golova proteklog vikenda na stadionu Hoze Rafael Meza Ivanković u gradu Kartaho, u domu Plavih, koji važe za autsajdere u sudaru sa prošlosezonskim osvajačem Aperture i najboljim timom u ligaškom delu ovogodišnje Klausure.

Kartahines je bio trećeplasiran u osnovnom delu takmičenja, a da bi došao do borbe za pehar probio se zahvaljujući ukupnoj pobedi 2:1 protiv Eredijana. Heroj

Izabrane vesti

Hoze Gabrijel Vargas neće moći zbog suspenzije da učestvuje u finalnim obračunima, u kojem su se Plavi našli prvi put posle devet godina.

S druge strane, Alahuelense je imao teži posao jer je u polufinalu za rivala imao Deportivo Saprisu u nacionalnom Klasiku. Lavovi su izašli kao pobednici zbirno sa 4:2, čime su prekinuli niz loših rezultata protiv Ljubičastih, pa je motivacija da se podigne pehar na vrhuncu.



0

4.00: (1,87) Alahuelense (3,50) Kartahines (3,80)


Alahuelense ima ukupno 30 titula u najjačoj diviziji kostarikanskog fudbala i u čak 26 navrata je bio drugoplasiran, dok je Kartahines tri puta bio najbolji, ali poslednji put pre 82 godine, davne 1940. To znači da veliki procenat navijača Plavih još čeka da se prvi put raduje lovorikama.

Na dva ovogodišnja ligaška međusobna susreta Alahuelense je bio uspešniji sa dva trijumfa (3:2, 2:1), a Lavovi su i kroz istoriju bili moćniji sa 35 pobeda, 19 remija i svega 14 trijumfa Kartahinesa.

KOSTARIKA 1, KLAUSURA - FINALE, REVANŠ

Petak

04.00: (1,87) Alahuelense (3,50) Kartahines (3,80)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Kostarika 1AlahuelenseKartahines

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara