Mateo Kasijera iz perioda u Ajaksu
Mateo Kasijera iz perioda u Ajaksu

Kasijerin menadžer: Dobili smo ponudu od Zvezde, ali Zenitova nam se najviše sviđa

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.06.22. | 17:46

Za Kolumbijca zainteresovani i River Plejt, Olimpijakos, Fenerbahče...

Crvena zvezda je poučena iskustvom iz prethodnih sezona, kada su napadači kasno stizali ili dolazili nedovoljno pripremljeni, krenula u ofanzivu na Matea Kasijeru iz Sočija, kako bi Dejan Stanković i pre početka kvalifikacija za Ligu šampiona dobio dodatnu opciju u špicu. I dok mnogi čekaju presudu FIFA koja bi trebalo da u Rusiji oslobodi strance i olakša posao zainteresovanim klubovima njihovo angažovanje, Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde, istakao je da crveno-belima to neće biti vodilja, jer imaju novca da dovedu igrače. Ali, imaju i ozbiljnu konkurenciju.

Nisu crveno-beli jedini koji žele Matea Kasijeru. Kolumbijski napadač našao se na radaru brojnih klubova, pet ih se raspitivalo za njegovo zdravlje, a to je potvrdio i Nikos Petropulos, agent Matea Kasijere. Zastupnik kolumbijskog napadača dobio je nacrt ugovora od Crvene zvezde, ali i od River Plejta, a meti crveno-belih je, ipak, najprimamljivija ponuda Zenita.

Izabrane vesti

Pored srpskog i ruskog šampiona, kao i južnoameričkog velikana, za napadača Sočija su se raspitivali i Olimpijakos i Fenerbahče.

Spreman sam da imenujem klubove koji su zainteresovani za Kasijeru. U Rusiji je Zenit. Mateu se zaista sviđa ta opcija. Pored tima iz Sankt Peterburga dobre ugovore nude River Plejt i Crvena zvezda, a interesovanje su pokazali i Olimpijakos i Fenerbahče”, rekao je Nikos Petropulos.

Crveno-beli su planirali da u ekspresnom roku zatvore poziciju napadača i dovedu još jednog jakog aduta iz ruske Premijer lige, koja je posle suspenzije tamošnjih klubova iz evropskih takmičenja za iduću sezonu postala izuzetno primaljivo tržište na kome se Zvezdi otvaraju brojne opcije.

Kings Kangva već je stigao iz ruskog Arsenala, a sportskom sektoru Crvene zvezde nije samo Mateo Kasijera primamljiva opcija iz Sočija, nego i brazilski centralni bek Rodrigao. Ali, da bi došli u paketu, crveno-beli će morati da dobiju bitku protiv, pre svih tima iz Sankt Peterburga, koji je očigledno najbliskija opcija Kolumbijcu.

Mateo Kasijera je odigrao vrlo dobru sezonu u Premijer ligi, na 21 utakmici postigao je 11 golova i namestio još pet, a u opremu Sočija je zadužio posle duel ruskog tima i Partizana. Soči je za Kasijeru izdvojio 1.200.000 evra – toliko je platio Belenensesu za njegovu slobodu – i posle godinu dana, sve je izvesnije, ostaće bez udarne igle. Pitanje je samo da li će Kolumbijac napustiti Rusiju i krenuti put Beograda, Instanbula, Atine ili Buenos Ajresa, ili će Zenit dobiti bitku za njegov potpis.

Zvezdina namera bila je da što pre ozvaniči kolumbijskog golgetera, ali finalizacija posla neće ići tako lako. Sada Nikos Petropulos i Mateo Kasijera imaju sijaset mogućnosti, i pažljivo će birati.



tagovi

FK Crvena zvezdaMateo KasijeraSočiZenit Sankt PeterburgZenitOlimpijakosFenerbahčeRiver Plejt

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara