Leandro Kastan u dresu Vasko da Game
Leandro Kastan u dresu Vasko da Game

Kastan, Romulo i Leo Matos noćas moraju mnogo bolje

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.06.21. | 23:20

Fudbaleri Vasko da Game su razočarali svoje navijače lošom igrom i lakim porazom na otvaranju sezone u Seriji B. Zato u noći između utorka i srede (02.30) imaju obavezu da u šesnaestini Kupa Brazila eliminišu trećeligaša Boavistu iz Rio de Žaneira

Potpuno je ispod renomea Vaska da Game da igra u Seriji B, drugom rangu takmičenja. Međutim, tu je trenutno, a uprkos veoma kvalitetnim i atraktivnim pojačanjima sezonu je otvorio porazom od Operarija (2:0). Razumljivo, navijači Vaska su besni zbog toga, pa Admirali ne bi smeli da ih razočaraju noćas. Gostuju od 02.30 Boavisti u Rio de Žaneiru, u okviru šesnaestine finala Kupa Brazila.

Vasko je samo jednom osvojio ovo takmičenje, 2011. godine. Kao drugoligaš svakako nije favorit da ponovi taj uspeh, ali protiv Boaviste iz ranga ispod morao bi da stigne do trijumfa bez većih problema.

Izabrane vesti

02.30: (4,70) Boavista RJ (3,40) Vasko (1,75)

U crnom dresu Admirala igraju igrači koji su se dokazali u Evropi. Kao kapiten predvodi ih Leandro Kastan, bivši štoper Rome, Sampdorije i Kaljarija. Ovog proleća je u Rio stigao i Romulo, dugogodišnji defanzivni vezista Spartaka iz Moskve i Flamenga, a nešto pre njega angažovan je i desni bek Leo Matos, prethodno fudbaler PAOK-a, Dnjepra, Černomoreca i Olimpik Marselja.

Boavista nema takve igrače. Mahom su pojačanja igrači koji su došli iz prve i druge lige na pozajmicu.

Domaćin nije odigrao nijednu takmičarsku utakmicu od 24. aprila, kada je eliminisan iz šampionata Karioke. Tada ga je Portugesa savladala sa 4:2. Posle toga je ekipa na čijoj klupi sedi Leandrao odigrala samo dva meča, protiv rezervi Fluminensea i Kruzeira. Oba meča završena su 1:1.

Boavista i Vasko su igrali ove sezone u Karioki, 18. aprila. Trećeligaš je vodio sa 2:0, ali je Vasko golovima Kana i Peka Gabrijela stigao do 2:2. Boavista je tako prekinula seriju od šest uzastopnih pobeda Admirala u međusobnim susretima.

BRAZIL, KUP – 3. RUNDA

Utorak

Vila Nova – Baija u toku

23.55: (5,40) Sijanorte (3,70) Santos (1,60)

Sreda

02.30: (9,50) 4. Juli (5,70) Sao Paulo (1,25)

02.30: (4,70) Boavista RJ (3,40) Vasko (1,75)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Vasko da GamaRomuloBoavistaBrazil Serija B

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara