Džejms Kolins (©Reuters)
Džejms Kolins (©Reuters)

Katar redom "šamara", a obrazi Republike Irske još bride

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.03.21. | 14:01

Domaćini predstojećeg Mundijala igraju u Debrecinu prijateljsku utakmicu sa pulenima Stivena Kelija, koji su poraženi na startu kvalifikacija za SP od Srbije i Luksemburga

Obraz još bridi zbog Luksemburga, i teško da će ubedljivo izdanje protiv Katara da značajno popravi situaciju, ali vredi probati. Reprezentacija Republike Irske večeras u mađarskom Debrecinu igra prijateljski duel sa domaćinom predstojećeg Svetskog prvenstva, na koje će teško da se plasira sudeći prema uvodna dva duela u kvalifikacijama (20.45).

Selekcija Stivena Kenija zauzima dno Grupe A u evropskim kvalifikacijama, čim je praktično ostala bez šansi da se bori za mesto na Svetskom šampionatu. Momcu u zelenom su pokazali znake ohrabrenja u gostima Srbiji 24. marta, pošto su pretrpeli poraz od 3:2, ali subotnji neuspeh u Dablinu od Luksemburga doveo ih je u veoma tešku poziciju.

Izabrane vesti

20.45: (3,60) Katar (3,10) Republika Irska (2,20)

Još ima da se igra, ali Irci baš i nemaju više razloga da budu opstimisti. Predstoji im početkom septembra gostovanje Portugaliji i već tada bi sa potencijalno negativnim ishodom, mogli da se oproste od snova o Mundijalu. Loši rezultati samo su nastavak neuspešne kampanje za odlazak na Evropsko prvenstvo. Neće tamo biti Kenijevih pulena, pošto su izgubili na penale od Slovačke u finalu plej-ofa. U međuvremenu, nisu igrali na Svetskom prvenstvu od 2002. godine, propustivši svaki od poslednja četiri turnira u Nemačkoj, Južnoj Africi, Brazilu i Rusiji.

UEFA je dopustila Kataru da odigra 10 prijateljskih utakmica u Evropi uoči smotre najboljih selekcija planete 2022. godine. Bordo reprezentacija iz jedne od najbogatijih država sveta već bila u akciji dva puta tokom trenutne međunarodne pauze, zabeleživši u sredu pobedu nad Luksemburgom od 1:0, pre nego što je u subotu savladala Azerbejdžan sa 2:1. Ekipa španskog stratega Feliksa Sančeza Basa ostvarila je tri uzastopne pobede u svim takmičenjima, pošto je "razbila" Bangladeš sa 5:0 u decembru.

Katar će se takmičiti na svom prvom Mundijalu u istoriji, i do njega je došao pošto je organizator turnira, ali ne može se reći da je pao "s marsa", jer se radi o aktuelnom prvaku Azije, pošto je u finalu AFC kupa pre dve godine pobedio Japanom sa 3:1.

Katar tokom prethodnih okršaja nije kuburio sa povredama, što znači da glavni trener Sančez ima isti sastav na raspolaganju. Španac bi na kraju mogao da odluči da izabere istih startnih 11. Sa druge strane, očekuje se da Keni napravi dosta promena. Meklin, Long i Perot su "viđeni" od početka, dok su Hendrik i Dafi takođe u konkurenciji za početne uloge u Debrecinu.

PRIJATELJSKE UTAKMICE

Utorak

15.00: (1,35) Iran (4,70) Sirija (10,0)

17.00: (2,55) Bahrein (2,85) Jordan (2,95)

20.45: (3,60) Katar (3,10) Republika Irska (2,20)

22.00: (4,80) Kostarika (3,45) Meksiko (1,80)

Sreda

17.45: (1,10) Švedska (11,0) Estonija (19,0)

20.45: (1,83) Švajcarska (3,45) Finska (4,60)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Prijateljske utakmiceFudbalska reprezentacija Republike Irskereprezentacija Republike Irskereprezentacija Katara

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara