Old Traford (©Reuters)
Old Traford (©Reuters)

Katarci žele da kupe Junajted! Britanski milijarder dobio ozbiljnu konkurenciju

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.02.23. | 00:04

Prvi put, sada već davne 2011. godine, nisu uspeli da uđu u klub, došao red na novu ofanzivu...

Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane. Mančester Siti je na stubu srama zbog finansijskih malverzacija, klubovi iz Premijer lige zalažu se za slanje Građana u Čempionšip. I dok na Etihadu troše novac na unajmljivanje advokata i pokušavaju da se izvuku iz nezavidne situacije, na drugom delu grada posrnula imperija spremna je za uzdizanje.

Porodica Glejzer nedavno je popustila i pristala da proda Mančester junajted, posao bi trebalo da se završi do kraja marta. Spisak potencijalnih klubova je veliki, a u trku su se ni manje, ni više uključili Katarci! Dobili su kompanija Ineos i milijarder Džim Retklif ozbiljnu konkurenciju.

Izabrane vesti

Dejli mejl plasirao je vest da investitori iz države bogate naftom imaju u planu da ubrzo stave zvaničnu ponudu na sto. I uvereni su da će oduševiti porodicu Glejzer ovoga puta, te oduvati konkurenciju. Katarci su prvi put želeli da preuzmu klub još 2011. godine, američki vlasnici su tada odbili ponudu tešku 1.000.000.000 funti i od penzionisanja ser Aleksa Fergusona nisu imali bogzna kakve uspehe.

Gnev među navijačima je porastao, protesti su radikalizovani, a porodica Glejzer je konačno pristala krajem minule godine da proda klub i traži oko 6.000.000.000 funti! Mada, na Ostrvu provejava da će Amerikance i manja svota zadovoljiti, u rangu one koliko je Tod Boli platio za preuzimanje Čelsija.

Katarce je Mundijal podstakao da dodatno ulažu, vrata Old Traforda su im se širom otvorila i uopšte ne razmišljaju o kupovini jednog dela klupskih akcija, već u potpunosti žele da preuzmu klub i povlače konce. I ukoliko dobiju bitku sa Džimom Retklifom i ostalim konkurentima, finansijskom injekcijom planiraju da vrate Junajted u svetski vrh.

Imaće Erik ten Hag dovoljno novca za pojačanja, a skovali su Katarci i plan kako da odobrovolje navijače. Junajtedove pristalice naći će se u središtu njihove ponude, navodno su spremni da saslušaju njihove zahteve, a takođe će finansirati još jednu ogromnu stavku – preuređenje, odnosno rekonstrukciju Old Traforda. Neće im biti problem da ulože 2.000.000.000 funti i zaborave na rušenje kultnog stadiona i izgradnju savremenog objekta na istom mestu ili drugoj lokaciji.

Još samo da drugi put porodica Glejzer prista da proda klub katarskom emiru Tamimu bin Hamadu Al Taniju...

Što neće biti nimalo lako, baš zbog silnih afera koje su se pojavile poslednjih meseci, a vezane su za poslovanja klubova. I u jednoj od njih su u centru Arapi i Mančester Siti. Suočiće se Katarci sa protivljenjem klubova iz Premijer lige, ali mnogo puta do sada dokazano je da para vrti gde burgija neće.

Junajted trenutno vodi „zalivski rat“ sa Mančester Sitijem i Njukaslom oko što boljeg pozicioniranja u Premijer ligi i za ulazak u Ligu šampiona, a biće zanimljivo videti šta će se u budućnosti dešavati ukoliko Katarci kupe klub. Jer su vlasnici i Pari Sen Žermena i kad-tad timovi će se susresti u Evropi, a jedna grupacija ne može posedovati dva kluba u jednom takmičenju...

Katar sports investments ne bi mogao da kupi Junajted zbog sukoba interesa, ali pojedinačnivlasnici bi. Klupko će se ubrzo odmotati, jer na Old Trafordu do sredine februara čekaju zvanične ponude.



tagovi

Mančester JunajtedOld Traford

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara