Dijego Osa (Levo) u dresu mlade reprezentacije Čilea (©AFP)
Dijego Osa (Levo) u dresu mlade reprezentacije Čilea (©AFP)

Katolika naoštrila žaoku za vicešampiona: Debituje 18-godišnji napadač Osa, Isla će da ga hrani loptama

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.03.23. | 23:07

Universidad gostuje Njublenseu u noći između petka i subote, od 00.30 časova, u derbiju 7. kola čileanske Primere

Kada lider aktuelnog prvenstva gostuje aktuelnom vicešampionu, to moramo da nazovemo derbijem. Bez obzira na to što je Njublense nešto lošije otvorio novo prvenstvo Čilea, njegov susret sa Universidad Katolikom (subota, 00.30) je svakako kruna 7. kola Primere.

Njublense je u prva dva kola zabeležio pobede, ali na naredna tri meča (jedan mu je odložen) osvojio je samo dva poena. Prvo ga je savladao aktuelni prvak Kolo Kolo sa 1:0, a zatim je po bod odneo sa gostovanja Kobresalu i Union La Kaleri (oba meča završena 1:1).

Izabrane vesti

S druge strane, Katolika je vezala dve pobede u prethodna dva kola (2:1 sa Audaks Italijanom i 5:2 sa Palestinom), pa se probio do vrha tabele sa 13 poena. Zbog toga, izabranici Arijela Olana puni samopouzdanja dolaze u Čiljan.

Olan će ponovo moći da računa na defanzivnog vezistu Ignjasija Savedru, koji je protiv Palestina odradio meč suspenzije zbog crvenog kartona koji je dobio kolo pre toga. To znači da će se Danijel Gonzalez preseliti na klupu, a Savedra će da čini tandem u veznom redu sa Brajanom Rovirom.

00.30: (2,65) Njublense (3,25) Universidad Katolika (2,50)

Ipak, mnogo interesantnija promena mogla bi da se dogodi u napadu Katolike. Kako pišu čileanski mediji, očekuje se da se prvi put u seniorskoj karijeri u startnoj postavi nađe 18-godišnji centarfor Dijego Osa. Ovaj omladinac je do sada odigrao svega 24 minuta među seniorima, ali procena je da je spreman da bude X faktor za derbi.

Uzrok ove rokade biće nova suspenzija koja je pogodila Katoliku, pošto je Franko di Santo naknadno kažnjen, jer je učestvovao u neredima u finišu meča sa Audaksom. Di Santo je od početka sezone postigao dva gola, ali ne bi trebalo da njegovo odsustvo previše poremeti tim. Jer, za sada Katolika ima nekoliko raspucanih igrača, po tri gola su postigli Fernando Zampedri, Aleksander Aravena i Gari Kagelmaher. Što se tiče kreacije golova, za sada se najbolje pokazao nekadašnji fudbaler Juventusa, Olimpika iz Marselja, Fenerbahčea i Flamenga, Maurisio Isla, koji je u Katoliki od prošlog leta. On je na dosadašnjih šest mečeva tri puta bio asistent, a jednom se i sam upisao u strelce.

Prošle sezone Katolika nijednom nije uspela da savlada Njublense. U Čiljanu je bilo čak 4:0 za domaćina, dok su na Universidadovom stadionu San Karlos Apokindo u Santijagu odigrali 2:2.

ČILE 1 – 7. KOLO

Petak

Universidad Čile – Union La Kalera 1:1 (1:0)

/Fernandez 23 – Perez 63/

Kokimbo - Audaks Italijano U TOKU

Palestino - Uačipato U TOKU

Subota

00.30: (2,65) Njublense (3,25) Universidad Katolika (2,50)

22.00: (2,05) O‘Higins (3,30) Kuriko Unido (3,40)

Nedelja

00.30: (2,20) Espanjola (3,30) Kopijapo (3,05)

22.00: Kolo Kolo - Magaljanes

Ponedeljak

00.30: (2,25) Kobresal (3,20) Everton (3,05)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Universidad KatolikaNublenseČile 1Dijego Osa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara