Edinson Kavani (©AFP)
Edinson Kavani (©AFP)

Kavani se vraća posle tri meča, a Superklasiko je iza ćoška

Vreme čitanja: 4min | ned. 18.02.24. | 23:03

Ohrabrujuće vesti za Boku Juniors pred gostovanje Lanusu u 6. kolu Liga kupa Argentine

Većina klubova u Argentini mislima je već u narednom vikendu kada sledi kolo klasika. Ipak, obaveze i raspoleženje pred jednu od najbitnijih utakmica sezone umnogome zavise od onoga što mu predhodi. Šesto kolo Liga kupa, donosi nam pregršt zanimljivih utakmica, a jedna od njih sigurno je ona između Lanusa i Boke Juniors. Dva tima sa izuzetnom istorijom, tradicijom i ogromnim bazama navijača sastaju se noćas na La Fortalesi u južnoj zoni velikog Buenos Ajresa, sa početkom od 01:30 po srednjoevopskom vremenu.

Iako je na suprotnoj strani jedan od najvećih i najtrofejnijih klubova Argentine i južnoameričkog kontinenta, domaći tim na ovaj meč stiže kao favorit i želi da ostvari treću uzastopnu pobedu ove sezone. U poslednjem meču, ekipa Lanusa se suočila sa Sarmijentom iz Hunina u gostima, gde je slavila minimalnim rezultatom u duelu koji je usledio posle ubedljivog trijumfa nad Platenseom, rezultatom 3:0.

Izabrane vesti

Do sada su ostvarene tri pobede, bez remija uz dva poraza u poslednjih pet zvaničnih mečeva u sezoni. Tokom ovog perioda pobedili su već pomenuti Sarmijento, Platense i San Lorenco, pored toga što su izgubili od Godoj Kruza i od Njuels Old Bojsa. Klub se trenutno nalazi na sedmom mestu u Grupi B Liga kupa, sa sakupljenih devet bodova, samo jednim manje od Rasinga, koji sa četvrtom pozicijom zatvara zonu pristupa sledećoj fazi turnira.

Kada je reč o utakmicama na stadionu Nestor Dijaz Perez, iliti čuvenoj La Fortalesi, ekipa Lanusa zabeležila je četiri pobede, dva remija i četiri poraza u poslednjih deset mečeva.

01.30: (2,85) Lanus (2,90) Boka Juniors (2,60)

Sastav koji predvodi Dijego Martinez u prethodnom kolu uspeo je da savlada Sentral Kordobu rezultatom 2:0 na Bombonjeri, i trenutno je jedan od pet neporaženih timova u dosadašnjem toku Liga kupa sa tek jjednim primljenim golom na pet mečeva. Međutim, pobedili su samo u dve utakmice, dok su preostale tri završene nerešenim ishodima. Đenovljani se pred početak šestog kola nalaze na šestom mestu na tabeli Grupe B sa devet osvojenih bodova, isto koliko poseduje i njihov noćašnji rival iz južnog Buenos Ajresa, što je već priličan zaostatak za vodećim Godoj Kruzom koji je sakupio 16 jedinica, ali i samo jedan bod manje od mesta koja vode u plej-of.

Superklasiko se nazire na vidiku, a vest da će Urugvajac i prva zvezda tima Edinson Kavani ponovo zaigrati posle tri utakmice odsustva, ohrabruje čelnike iz La Boke. Što se tiče početnih 11, Martinez ne planira mnogo promena, ali će morati da zameni Pola Fernandeza, koji je zadobio povredu desnog skočnog zgloba i biće van terena mesec dana. Njegova zamena još nije definisana, a činjenica je da taj sektor ima više alternativa jer su Ezekjel Fernandez i Kristijan Medina ponovo u sastavu nakon učešća na Predolimpijskim igrama sa reprezentacijom Argentine do 23 godine, kao i Nikolas Valentini.

U nedostatku reference, šanse da se uključe dobili bi Ezekjel Sebaljos i Kristijan Medina, koje Martinez poznaje još iz vremena kada je bio u omladinskim timovima ove institucije i sve ukazuje da će oni biti osnovni deo startne postave. U poslednjoj utakmici jedini napadač je bio Mihel Merentijel pošto je Lukas Janson prešao na levu stranu. Stoga je očekivanje da će i ovoga puta početi sa dva napadača ili će nastaviti sa Ezekjelom Bulodom u pozadini na poziciji ofanzivnog veziste, obavljajući dvostruku funkciju veze i plejmejkera.

Oba okršaja u minuloj sezoni između ovih rivala okončana su nerešenim ishodom, od 1:1. Ako se poseže za poslednjom pobedom, ona je na strani Boke Juniors, koja je izvojevana pre dve sezone na ovom istom stadionu. Šta više, Lanus nije uspeo da savlada ekipu iz La Boke na prethodnih šest mečeva, a poslednji put to je učinio u sezoni 2020 i to na gostovanju, pred prepunom Bombonjerom, rezultatom 2:1.

LIGA KUP ARGENTINE - 6. KOLO

Subota

San Lorenco - Tigre 2:0 (1:0)

/Bareiro 22, Erazo 90/

Rasing - Godoj Kruz 0:2 (0:0)

/Badaloni 60, 64/

Nedelja

Rosario - Himnasija LP 2:1 (2:1)

/Kintana 6, Dupuj 30 - De Blasis 45pen/

Velez - Urakan U TOKU

Instituto - Independijente U TOKU

23.15: (1,43) River Plejt (4,00) Banfild (7,50)

Ponedeljak

01.30: (2,85) Lanus (2,90) Boka Juniors (2,60)

21.00: (3,05) Rijestra (2,95) Atletiko Tukuman (2,40)

23.15: (3,50) Barakas (3,10) Taljeres (2,10)

23.15: (2,15) Estudijantes (3,05) Njuels (3,45)

Utorak

01.30: (2,05) Belgrano (3,05) Sarmijento (3,80)

01.30: (2,20) Union (3,00) Platense (3,30)

23.30: (1,90) Argentinos Juniors (3,25) Rivadavija (4,00)

23.55: (1,73) Defensa i Hustisija (3,35) Sentral Kordoba (4,90)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Liga kup ArgentineLanusBoka juniors

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara