(©Reuters)
(©Reuters)

Kejna (ne) remete polemike o transferu: Siti povećava pritisak, u priču uključen i PSŽ

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.06.21. | 10:31

Centarfor rastrzan između klupskih i reprezentativnih tema

Pobeda i remi na početku Evropskog prvenstva daleko je od učinka koji bi Englezi mogli da definišu kao loš, međutim samo jedan gol u 180 minuta borbe, nagoveštaj je da u timu Gereta Sautgejta stvari ne funkcionišu u potpunosti kako je bilo zamišljeno.

Skroman učinak u ofanzivi već posle dva kola inicirao je polemiku po pitanju napadača, te se u žiži kritika našao Hari Kejn.

Izabrane vesti

Centrafor koji je na listi želja brojnih fudbalskih giganata ovog leta kontinentalnu smotru je otvorio igrama daleko ispod visokog standarda koji je sam postavio u prethodnom periodu, te ne samo da nije uspeo da zatrese mrežu protiv Hrvatske i Škotske, već je u tolikoj meri bio bezopasan po protivničke golmane da praktičo iza sebe nije ni ostavio propuštene prilike za kojima bi mogao da žali.

Ipak, bled start Evropskog prvenstva, nije se negativvno odrazio na status Kejna na letnjoj pijaci te je budućnost centarfora Totenhema i u jeku reprezentativnih obaveza svakodnevna tema medija na Ostrvu, ali i širom Evrope.

Trka u kojoj su kao glavni kandidati okarakterisani Čelsi, Mančester Junajted i Mančester Siti, jeste pala u drugi plan tokom kontinentalne smotre, međutim daleko od toga da je obustavljena, a novi potez u borbi za centarfora napravili su Građani. Naime prema tvrdnjama britanskih medija Pep Gvardiola krenuo je u poslednji napad na Kejna, a Dejli Star tvrdi da je iz plave strane Mančestera stigla ponuda "uzmi ili ostavi" u iznosu od 100.000.000 funti (oko 116.000.000 evra).

Potreba Građana da osveže napad nakon rastanka sa Serhijom Aguerom u dobroj je meri uticala da Siti pokuša da ubrza proces pregovora, međutim izvesno je da Totenhem neće donositi odluke preko noći.

U jeku polemike o narednoj destinaciji Harija Kejna u britanskim, ali i francuskim medijima pojavila se informacija da je centarfor spreman i da napusti Premijer ligu, a u tom slučaju prva želja mu je Grad svetlosti. Prenevši svojim agentima ambiciju da ponovo sarađuje sa Maurisijom Poketinom, aktuelnim strategom Pari Sen Žermena, napadač engleske "bacio je udicu", ali i pokazao da paralelno sa obavezama u reprezentativnom dresu razimišlja i o daljoj budućnosti.

Ipak, kada su polemike o sledećem Kejnovom koraku došle na tapet, kapiten Engleske je demeantovao da potencijalni transfer negativno utiče na njegova izdanja na Evropskom prvenstvu.

"Interesovanje klubova se apsolutno ne odražava na moje igre i pristup. Sva pažnja mi je usmerena na reprezentaciju i kako da pomognem timu da ostvarimo uspeh. Razumem iz perspektive medija povod za polemiku na ovu temu, ali sam u potounosti koncentrisan na posao ovde", rekao je 27-godišnji centarfor.

Reči, makar posle dva kola, nisu ispratile i igre, međutim pravi izazovi Englesku tek očekuju s obzirom da joj u utorak predstoji poslednja utakmica u grupnoj fazi, protiv Češke, a potom i potencijalni izazov u osmini finala - idealna prilika da Kejn na terenu demantuje glasine.


tagovi

Hari KejnMaurisio PoketinoPari Sen ŽermenMančester Siti

Obaveštavaj me

Man. Siti
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara