Stiven Keni (©Reuters)
Stiven Keni (©Reuters)

Keniju se trese klupa Republike Irske, meč sa Mađarskom više od prijateljskog

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.06.21. | 12:57

Duel u Budimpešti možda bude poslednji aktuelnog selektora Zelenih na tom poslu

Fudbaleri Republike Irske, rivali Srbije u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru, u poslednje vreme beleže očajne rezultate. Toliko loše, da se na Irskom ostrvu sve glasnije priča o smeni selektora Stivena Kenija. Njegovo zaposlenje će u velikoj meri da zavisi i od ishoda prijateljske utakmice sa Mađarskom, koju će Irci da odigraju većerasod 20 časova u Budimpešti.

Za domaćina će to da bude poslednji pripremni meč pred početka Evropskog prvenstva. Za goste, koji će taj turnir da propuste, biće praktično poslednja prilika da dokažu da u ovom sastavu i dalje mogu do planetarne smotre u Kataru.

Izabrane vesti

20.00: (2,35) Mađarska (2,90) Republika Irska (2,90)

Lampice su se odavno upalile, pre početka kvalifikacija Irska nije pobedila na devet uzastopnih utakmica. Taj niz produžila je i u Beogradu, pošto je Srbija nekako uspela da je savlada posle preokreta sa 3:2.

U Dablinu je zatim pobedio i Luksemburg (1:0), a u prijateljskoj utakmici Katar je odigrao sa Irskom 1:1. Zakazao je posle toga Fudbalski savez Republike Irske prijateljsku utakmicu sa Andorom. Trebalo im je da nekoga pobede, da se igračima barem malo vrati samopouzdanje. To im se umalo nije obilo o glavu.

Prvo poluvreme odigrano je bez golova, a na početku drugog Andora je neočekivano došla do vođstva. Irci su na suv kvalitet dvostrukog strelca Troja Perota uspeli da preokrenu, a u finišu i trijumfuju sa 4:1. Posle toga u Irskoj niko nije pričao pozitivno o tom meču, iako je niz negativnih rezultata prekinut. Keni je zbog svega toga sigurno loše spavao pre današnjeg meča.

Uoči duela u Budimpešti Mađarska je u potpuno drugačijem raspoloženju. Nije izgubila na poslednjih 10 utakmica, od čega je dobila sedam. Jednom je pobedila i Srbiju (1:0).

U kvalifikacijama za Mundijal Mađari su osvojili sedam od mogućih devet bodova, mada moramo da napomenemo da su posle remija sa Poljskom (3:3) pobede ostvarili protiv slabašnih San Marina i Andore.

Mađarska je u jako teškoj grupi na Evropskom prvenstvu, pred gotovo nemogućim je zadatkom. U grupi F su još aktuelni prvak Starog kontinenta, Portugalija, svetski šampion Francuska i veoma jaka Nemačka. Teško da ih meč sa Irskom i pre toga sa Kiprom (1:0) mogu spremiti za takve rivale.


tagovi

Prijateljske utakmicereprezentacija Republike Irskereprezentacija Mađarske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara