Radost Bruna Enrikea i Gabrijela Barbose Gabigola (©Reuters)
Radost Bruna Enrikea i Gabrijela Barbose Gabigola (©Reuters)

Kiks Palmeirasa, Flamengo u top formi, kreće u poteru za Atletikom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.10.21. | 01:33

Šampion Južne Amerike samo do boda na svom terenu protiv Žuventuda - 1:1. Šampion iz Rija za poluvreme isprašio finalistu Kopa Sudamerikane, Atletiko Paranaense - 3:0

Atletiko Mineiro nije uspeo da stigne do finala Kopa Libertadores, ali suvereno vlada u Brazileirau. Palmeiras je eliminisao tim iz Belo Orizontea u dvomeču polufinala, ali ekipa iz Sao Paula posrće u poslednje vreme u Seriji A. Posle samo boda – 1:1 na svom terenu protiv Žuventuda, Veliki zeleni su sve dalje od borbe za krunu.

Novi član elite osvojio je važan bod u borbi za opstanak. Poveli su golom pogotkom Giljermea već u šestom minutu. Kada je Danilo, na asistenciju Luiza Adrijana, izjednačio u 29. minutu činilo se da će šampiona Južne Amerike da stigne do novih bodova. Napadala je četa portugalskog stručnjaka Abela Fereira, igrača viktoriiju ispred gola Žuventuda, imala posed lopte od 73 odsto, ali se rezultat nije menjao.

Izabrane vesti

Utorak, 01.00: (3,05) Remo (2,85) Koritiba (2,50)

S druge stane, drugi finalista Kopa Libertadores, Flamengo (finale u Montevideu 27. novembra), nije imao problema na Marakani protiv finaliste Kopa Sudamerikane, Atletiko Paranaensea - 3:0. Ceo posao četa Renata Gauča Portalupija je obavila u prvih 45 minuta.

-------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------

Već posle 10 minuta, dvostruki uzastopni šampion Brazila je imao prednost od 2:0. U listu strelaca upisali su se reprezentativac Selesaa Everton Ribeiro i sve bolji Bruno Enrike, junak polufinalnih duela Kopa Libertadores protiv ekvadorske Barselone iz Gvajakila. U finišu poluvremena u strelce se upisao i pojačanje iz Mančester junajteda, Pereira, posle odlične kontre i asistencije Urugvajca Araskaete. U nastavku, domaćini su samo otaljali posao, dok tim iz Kuritibe nije imao šansu ni svežine da ugrozi ubedljivu prednost šampiona.

Flamengo ima čak 11 bodova manje u odnosu na lidera iz Belo Orizontea, ali i dve utakmice manje i priliku da do kraja šampionata stigne Hulka i drugove.

BRAZIL 1 – 23. KOLO

Subota

Kujaba – Amerika Mineiro 0:2 (0:1)

/Zarate 13, Ademir 83/

Fortaleza – Atletiko Gojanense 0:3 (0:1)

/Felipe 18 ag, Baralhas 75, Montenegro 90/

Bragantino - Korintijans 2:2 (0:0)

/Kandido 56, Hurtado 84 - Augusto 90, Moskito 90+6/

Nedelja

Atletiko Mineiro - Internasional 1:0 (0:0)

/Keno 79/

Šapekoense - Sao Paulo 1:1 (0:1)

/Majk 76 - Rigoni 36/

Flamengo - Atletiko Paranense 3:0 (3:0)

/Riberiro 5, Enrike 10, Pereira 45+4/

Palmeiras - Žuventud 1:1 (1:1)

/Danilo 29 - Giljerme 6/

Ponedeljak

Gremio - Sport Resife 1:2 (0:0)

/Kosta 85 - Gustavo 53, Mikel 70/



tagovi

BrazilBrazil 1FlamengoPalmeiras

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara