Hulijan Alvarez (©AFP)
Hulijan Alvarez (©AFP)

Ko je junak Superklasika? Bio na probi u Boki i Realu, sada je Riverovo blago, procenjen na 15.000.000 evra

Vreme čitanja: 3min | pon. 04.10.21. | 04:03

Mladi napadač Hulijan Alvarez u junu ove godine je debitovao za najbolju selekciju Gaučosa. Ugovor s timom iz Buenos Ajresa mu ističe na kraju sledeće godine. Evropa kuca na vrata momka rođenog 31. januara 2000.

Sudar titana, argentinskih velikana River Plejta i Boke Juniors, popularni Superklasiko, obeležio je mladi napadač Milionera Hulijan Alvarez. Ima samo 21 godinu, a odigrao je kao da u nogama ima desetak sezona u elitnom rangu. Argentina bruji o ovom mladiću, o golu u 25. minutu, kada je fantastičnim šutem sa više od 25 metara načeo ljutog gradskog rivala Boku u derbiju 14. kola Lige profesional.

Ko je novi miljenik Monumentala?

Izabrane vesti

Iskoristio je Alvarez šansu odlaskom Rafaela Santosa Borea u Ajntraht iz Frankfurta i ustalio se u startnih 11. Marselo Galjardo je verovao u njega, a mladi napadač mu poverenje vraća na pravi način. Postigao je sedam golova na 11 utakmica u novoj sezoni argentinskog šampionata i potvrdio da će biti udarna igla u nastojanju da se preotme kruna koja je još uvek u vlasništvu Boke.

23.00: (3,00) Defensa i Hustisija (3,00) Taljeres Kordoba (2,55)

U Superklasiku je razbio velikog rivala, a malo je falilo pre nekoliko godina da obuče plavo-žuti dres tima s Bombonjere. Imao je probu u Boki, ali nije došlo do saradnje. Takođe, njegov talenat nije promakao ni skautima Reala u Južnoj Americi. Bio je na probi u Madridu, ali zbog starosnih ograničenja nije mogao da potpiše ugovor sa Kraljevićima.

Pažnju na sebe je skrenuo 2016. godine kada je učestvovao na Adidasovom kupu generacija. River je uspeo da ga dovede iz Atletiko Kalhina, a trener Marselo Galjardo mu je još tokom sezone 2018/2019 ukazao šansu da oseti profesionalni fudbal. Debi za River imao je 27. oktobra 2018. godine u meču sa Aldosivijem. Zamenio je Rodriga Mora, a odigrao je prvih 26 minuta u prvom timu velikana s Monumentala.

Prvi gol u seniorskoj konkurenciji je postigao 17. marta 2019. godine u pobedi Rivera protiv Independijentea sa 3:0. Iste godine Milioneri su osvojili Kup Argentine, a Alvarez je zatresao mrežu Sentral Kordobe u finalu. Alvarez je tada postigo prvi pogodak na meču, a River je nadmoćno stigao do pehara pobedom sa 3:0.

Alvarez je prošao sve mlađe kategorije Argentine, a za prvi tim Gaučosa debitovao je 3. juna ove godine, u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru naredne godine. Protiv Čilea je zamenio asa Pari Sen Žermena Anhela Di Mariju u 62. minutu. Ako ovako nastavi, nema sumnje da će biti deo Gaučosa, šampiona Južne Amerike, i na planetarnom šampionatu.

-------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------

Argentinski klubovi, pa i River, ne stoje baš finansijski najbolje. Dobrim igrama sigurno će cena da mu skoči. Trenutno je procenjen na 15.000.000 evra (Transfermarkt). S dva gola u Superklasiku dodatno će da privuče pažnju klubova iz Evrope. River mora da požuri s produženjem ugovora koji ga veže na Monumentalu samo do kraja sledeće godine.

Ostanak u Riveru još koju godinu ili zov Starog kontinenta? Velika dilema je pred talentovnim napadačem, novoj "zlatnoj koki" slavnog tima iz Buenos Ajresa.



tagovi

Južna AmerikaArgentinaArgentina 1River PlejtHulijan Alvarez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara