Foto: Starsport
Foto: Starsport

Koković: Sa Radničkim u superligaški vrh, gde mu je i mesto

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.09.21. | 19:18

Nišlije promovisale novog šefa sručnog štaba

Radnički iz Niša je danas u klupskim prostorijama na stadionu Čair zvanično promovisao novog šefa stručnog štaba Radomira Kokovića. Perspektivni strateg preuzeo je kormilo člana Superlige Srbije nakon rastanka Nišlija sa Aleksandrom Stankovićem, a ovakav epilog Mozzart Sport je najavio još juče.

Izabrane vesti

"Zadovoljstvo mi je što sam u velikom fudbalskom centru sa istorijom i tradicijom, u klubu koji je srpskom fudbalu dao nebrojeni broj talenata. Čast mi je da sam šef stručnog štaba ovakvog kluba i želim da se zahvalim Ivici Tončevu i ostalim članovima rukovodstva kluba na ukazanom poverenju. Pružiti poverenje mladom treneru kao što sam ja zahteva određenu hrabrost i viziju. Želim da implemnentiram svoj model igre u Radnički, prepoznatljiv i jedinstven u Srbiji. Okolnosti su otežavajuće jer nisam odradio prelazni rok i pripreme sa ekipom i moraću da upoznajem igreče u hodu, kao i oni mene. Sve su to kvalitetni fudbaleri, ali je takav trenutak da su psihički u padu, pa ću imati kompleksan zadatak da podignem ekipu psihički, a onda i igrački, da već u sledećem kolu Radnički izgleda bolje na terenu. Nisam mađioničar, ne mogu ništa da uradim preko noći, ali se ne plašim izazova da Radnički dovedem na mesto koje mu pripada odnosnou sam vrh srpskog fudbala", rekao je Koković.

Nekadašnji srateg Zemuna, Sinđelića, Grafičara i Voždovca, Radnički će predvoditi od 8. kola i duela upravo sa bivšim klubom - Voždovcem, a pred izazove koji slede istakao je pobedničke ambicije.

"Nisam sa rukovodstvom pričao konkretno o ciljevima i plasmanu, ali lična ambicija mi je da obezbedimo izlazak u Evropu. Težićemo pobedi u svakoj utakmici. Nije realno trijumfovati u svakom duelu, ali moje i klupske ambicije su najviše, dovedeni su igrači kalibra da se bore za sam vrh i potrudićemo se da to i ostvarimo. Gajim napadački fudbal, volim da ekipa dominira kroz posed, da se pitamo na svakoj utakmici bez obzira ko je protivnik. Prethodni klub koji sam vodio u Superligi postigao je gol na svakom meču što nije pošlo od ruke ni Partizanu i Zvezdi. Probaću da implementiramsvoju filozofiju i mogu da obećam da ćemo igrati napadački, riskantno, i da ćemo pokušati da pokažemo fudbalsku hrabrost što se u Srbiji ne viđa često", izjavio je Koković.

Podsetimo, ekipu Radničkog je tokom letnje pauze selektirao Nenad Lalatović, ali je pre početka prvenstva prihvatio ponudu Al Batina i preselio se u Saudijsku Arabiju. Nasledio ga je Aleksandar Stanković i zadržao se samo šest kola u povratničkom mandatu pošto su rezultati bili ispod očekivanja a prelazno rešenje na gostovanju Partizanu bio je Vladimir Đorđević, strateg omladinaca Nišlija.


tagovi

Radomir Koković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara