©Reuters
©Reuters

Kola krenula nizbrdo, hoće li HSV povući ručnu?

Vreme čitanja: 3min | pon. 08.03.21. | 13:28

Pred timom koji je na početku sezone slovio za prvog favorita za promociju u najviši rang je odlučujućih 180 minuta

Prvi kandidat za povratak u elitu, sve je dalje od cilja. HSV je posle poraza u derbiju Hamburga četvrti na tabeli Cvajte, sa tri boda manje od Kila i šest od vodećeg Bohuma. Upravo sa ova dva tima Dinosaurusi će deliti megdan u predstojeća dva kola drugog ranga nemačkog fudbala, najpre na Folksparkstadion stižu Rode (20.30): najbolji napad lige (48 golova) dočekuje najbolju odbranu (21 gol).

Delovalo je da ništa neće zaustaviti Hamburger na putu ka Bundesligi, kada je u periodu od 12. decembra do 30. januara napravljen niz od devet mečeva bez poraza (dva remija). Serija nepobedivosti je produžena početkom februara na 11 utakmica, ali posle remija sa Aueom (3:3) i Grojter Firtom (0:0) stekao se utisak da kola kreću nizbrdo. Tako je i bilo, HSV je vezao dva poraza, najpre protiv Vircburga, a potom i početkom sedmice protiv Sankt Paulija i pred sedmostrukim šampionom Nemačke je sve teži zadatak. U derbiju je ostao i bez dva jako važna igrača, Tim Laibold je u gradskom okršaju zaradio crveni karton i propustiće susrete sa Kilom i Bohumom, dok je defanzivac Rik van Drongelen u susretu sa Gusarima pokidao ligamente levog članka.

Izabrane vesti

Trener Danijel Tijun je svestan da je pred njegovom ekipom težak zadatak.

"Pokazali su stabilnost u proteklih par nedeja. Veoma su disciplinovani, defanzivno jako dobri. Moramo da pronađemo prostor za stvaranje prilika. Najvažnije je da budemo fokusirani, ali i da u meč uđemo sa dozom opuštenosti, ne smemo biti previše stegnuti. Svesni smo da uvek možemo da stvarmo prilike".

Kil je sa druge strane u daleko boljoj formi, u poslednjih osam utakmica doživeo je tek jedan poraz, uz samo jedan remi. Posle poraza od Firta, prvog na gostovanjima ove sezone, usledila je dobra reakcija i pobeda protiv Auea, pa Rode u dobrom raspoloženju putuju na noge timu koji je pred početak sezone imao najveće šanse za plasman u Bundesligu.

Šef struke Holštajn Kila Ole Verner ističe da je za njegov sastav najvažnije da "preživi" uvodne minute.

"Primetili smo da je HSV prethodnih nedelja dobro otvarao utakmice i da su često najbolji u uvodnim fazama".

Interesantano je da u prethodna tri susreta ovih ekipa nije bilo pobednika. Poslednji je slavio Kil, koji je 2018. godine bio bolji na svom stadionu (3:1), dok HSV slast pobede u zvanični mečevima sa Rodama nije osetio 14 godina. Rode su jedini tim koji Hambruger nikada nije uspeo da savlada u drugom rangu nemačkog fudbala.


CVAJTA - 24. KOLO

Petak

Paderborn - Dramštat 2:3 (1:1)

/Srbeni 24p, Furih 55 - Dursun 20p, Mehlem 68, Dursun 75/

Vircburger - Hajdenhajm 1:2 (0:0)

/Kopač 67 - Tomala 47, Štrodik 64/

Subota

Aue Ercgebirge – Hanover 1:1 (0:1)

/Testrot 64 – Oks 24/

Grojter firt – Bohum 1:2 (1:1)

/Štah 18 – Losila 7, Žulj 61 pen/

Karlsrue – Sankt Pauli 0:0

Nedelja

Braunšvajg - Sandhauzen 1:0 (0:0)

/Kros 90+1/

Fortuna Dizeldrof - Nirnberg 3:1 (0:0)

/Hofman 48, Sobotka 77, Sorg 90+5ag - Borkovski 62/

Ponedeljak

20.30: (2,25) Hamburger (3,40) Holštajn Kil (3,20)

Odloženo

Osnabrik - Regenzburg

*** kvote su podložne promenama



tagovi

CvajtaHamburgerHolštajn Kil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara