Kolarov otpisan i u Interu, izbora nema mnogo i jedna opcija se nameće kao logična

Vreme čitanja: 4min | čet. 18.03.21. | 11:07

Miha bi mogao da ponudi ruku spasa

Bivši srpski reprezentativac Aleksandar Kolarov će posle samo jedne sezone napustiti Inter. Italijanski mediji javljaju da nije više u planovima Antonija Kontea i da će na leto dobiti odrešene ruke u izboru nove sredine. A ruku spasa mu pruža Siniša Mihajlović u Bolonji.

Kolarov je letos došao u Inter kao slobodan igrač posle isteka ugovora sa Romom pošto ga je Antonio Konte jurio skoro godinu dana. Potpisao je jednogodišnji ugovor vredan 3.000.000 evra neto uz opciju da se saradnja produži za još jednu sezonu ako obe strane budu zadovoljne. Očigledno je da u Interu nisu zadovoljni onim što je Kolarov pokazao i da ga neće zadržavati.

Izabrane vesti

21.00: (3,35) Milan (3,35) Mančester junajted (2,20)

Od dolaska iz Rome, Kolarov je upisao 11 utakmica za Inter. Sedam u prvenstvu, tri u Kupu Italije i samo jednu od mogućih šest u Ligi šampiona. Sezonu je počeo kao standardan levi štoper u poslednjoj liniji sa trojicom, ali se taj eksperiment pokazao kao neuspešan. Konteu nije bila dovoljna opomena propali pokušaj Pepa Gvardiole sa Kolarovim kao štoperom u Sitiju, ili kasniji pokušaji selektora Tumbakovića u reprezentaciji.

Utakmica koja je presudila Kolarovu je bio prvi derbi u sezoni protiv Milana kada je Zlatan Ibrahimović iskoristio njegove defanzivne mane i direktno preko njega doneo pobedu Rosonerima. Konte mu to nije oprostio... Od tada je Kolarov u Seriji A odigrao samo jednu utakmicu kao starter, a još u tri je kao rezervista sakupio ukupno 27 minuta. Šansu je dobijao i u kup utakmicama. Imao je i probleme sa povredom i korona virusom, ali je zbog toga propustio tek četiri ili pet utakmica. Poslednji put se na terenu u Seriji A našao pre nešto više od dva meseca kada je ušao u poslednjih desetak minuta meča protiv Rome. Od tada je narednih 10 utakmica presedeo na klupi. Stefan de Fraj je standardan kao levi štoper, a na mestu levog beka/krila se menjaju Perišić i Jang. Srbin očigledno nije u planovima Kontea...

Inter ima opciju da aktivira dodatnu godinu ugovora, ali to skoro sigurno neće uraditi. Jedini motiv Nerazura da zadrže Srbina bi mogao da bude finansijski, s obzirom na situaciju sa vlasnicima i ekonomsku krizu u klubu. Igračima se debelo kasni sa platama, pitanje je da li će Kinezi ostati na čelu kluba i da li će biti novca za letnji prelazni rok. U takvoj situaciji bi Interu bilo isplativije da zadrži Kolarova nego da kupuje alternative. Pogotovo ako klub bude prinuđen da sa igračima pravi dogovore o reprogramu dugovanja za plate i premije.

Ruku spasa Kolarovu bi mogao da pruži Siniša Mihajlović. Nekadašnji levonogi bombarder je spreman da dovede svog nesuđenog naslednika u Bolonju, pišu lokalni mediji. Iako su tokom saradnje u reprezentaciji imali neke neprijatne epizode, nikada nisu krili da se kao slični karakteri poštuju i uvažavaju. Nekada su imali i zajedničkog menadžera Sređa Bertija, a odnedavno ih obojicu zastupa Alesandro Lući. Ovaj moćni italijanski agent je letos doveo Kolarova u Inter, a od pre dva meseca je i zastupnik srpskog trenera iz Bolonje.

Mihajlović je hteo Kolarova i prošlog leta ali Bolonja nije mogla da plati 3.000.000 evra godišnje kao Inter. Narednog leta bi situacija mogla da bude bolja. Kolarov u najboljem slučaju može da očekuje upola manji ugovor s obzirom da ima 35 godina i lošu sezonu u kojoj ne igra. Za Bolonju bi to bila prihvatljiva opcija jer najplaćeniji igrači u klubu Sansone i Sorijano zarađuju po 1.600.000 evra godišnje.

Takođe, rukovodstvo kluba će biti pod Mihajlovićevim pritiskom da mu se napokon dovedu pojačanja koja traži već godinu dana. Malo je reći da je uprava Bolonje izdala Sinišu u prethodna dva prelazna roka. Nije mu ispunjeno skoro ništa što je tražio, Uprava je uložila samo 3.300.000 evra u dovođenja novih igrača za dva prelazna roka i to bi mogla da bude kap koja je prelila čašu Mihajlovićevog strpljenja. Pogotovo što se sve više šuška da Masimo Ferero želi da ga vrati u Sampdoriju umesto Klaudija Ranijerija.

Ne treba zaboraviti i da je Bolonjin sportski direktor Valter Sabatini, čovek koji je tu funkciju obavljao u Laciju 2007. godine kada je Kolarova doveo u Italiju kao anonimusa iz OFK Beograda za samo 400.000 evra i dao mu šansu da napravi veliku karijeru.

Kako god, Aleksandar Kolarov je pri kraju karijere i ne može više mnogo da bira. Sa reprezentacijom je završio, sa Interom vrlo verovatno i moraće da pristane na skromnije uslove i okruženje ako želi da nastavi sa fudbalom na nekom ozbiljnom nivou. Bolonja i Siniša Mihajlović deluju kao najlogičniji izbor...

........................................

* Nikad jače! Čak do 200% bonusa za SVE Mozzart igrače. Sve što treba da uradiš je da depozit uplatiš i bonus ostvariš. Saznaj više OVDE.

........................................


tagovi

Aleksandar KolarovSiniša Mihajlović

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara