Kiril Despodov slavi pogodak (©Reuters)
Kiril Despodov slavi pogodak (©Reuters)

Kome Gruzija da pet komada i Gibraltara treba da se plaši

Vreme čitanja: 3min | čet. 09.06.22. | 13:34

Bugarska gostuje najvećem autsajderu u Grupi 4 C divizije

Bugarska je važila za jednog od glavnih kandidata za promociju pre starta Grupe 4, C divizije Lige nacija, ali posle dva kola nema nijednu pobedu i u svakom slučaju ne čini se da bi mogla da prodre u višu kategoriju. Trenutno je na trećem mestu na tabeli sa jednim bodom i zaostaje za liderom Gruzijom ogromnih pet koraka. Večeras će Lavovi pokušati da se trgnu na gostovanju Gibraltaru, autsajderu grupe, koji je bez bodova. Barem za goste, uvodne utakmice su bile veoma otrežnjujuće, a na Iberijskom poluostrvu se računa samo pobeda.

U komšiluku se nadaju da će videti malo svetla u tunelu i zabeležiti prvu pobedu protiv ekipe koja važi za nekog ko nema nikakve šanse da napravi nešto veliko. Time bi igrači Bugarske mogli makar malo da se "operu" od sramote posle teškog poraza od Gruzije u Razgradu pre četiri dana (2:5).

Izabrane vesti

Lavovi su na turnir krenuli sa velikim ambicijama, što do sada nikako ne opravdavaju. Očekivalo se da će se boriti za prvo mesto u grupi, ali u ovoj fazi to izgleda gotovo nemoguće posle remija sa Severnom Makedonijom (1:1) i poraza od Gruzije (2:5). Teoretski, ništa nije izgubljeno i Bugaru imaju vremena da sustignu zaostatak, ali da bi se to desilo morali bi vrlo brzo da počnu da pobeđuju. Ono što je do sada prikazano, apsolutno je razočaravajuće.



20

.45: (19,0) Gibraltar (8,00) Bugarska (1,18)



Bugarska je poslednjih godina promenila gomilu selektora, a to ničemu ne vodi. Nedostaje istrajnosti, nema građenja bilo kakvog stila igre. Tim nema obraz, a rezultati izostaju.

I sada u selekciji Bugarske sve počinje iznova, traži se novi kormilar, postavljaće se novi ciljevi, ali hoće li se nešto promeniti?

Poraz od Gruzije bio je pravi šok za sve kod naših istočnih komšija, i posle toga je selektor

Ja

sen Petrov


podneo ostavku, što je Fudbalski savez prihvatio. Zato će večerašnjim duelom da komanduje privremeni strateg

G

eorgi Ivanov

. Njegov prvi i osnovni zadatak je da psihički podigne tim i ukaže mu potrebno samopouzdanje.

Na prvi pogled, sudar sa Gibraltarom bi trebalo da bude lak za Bugarsku. Gibraltar je apsolutni fudbalski patuljak i ne bi trebalo da predsatvlja problem. Ipak, neubedljiv učinak ekipe u prva dva meča ne daje razloga Bugarima za preveliki optimizam, jer svaki protivnik već izgleda opasno. Georgi Ivanov na ovom meču neće moći da koristi povređene

D

ominika Jankova


i Radoslava Kirilov, a očekuje se dosta promena u startnih 11.

Domaći tim trenutno nema pobedu u 19 uzastopnih mečeva i njegov trenutni bilans u Ligi nacije je žalostan, jer posle prvog poraza od 0:4 u Tbilisiju nije uspeo da iznenadi Severnu Makedoniju pred svojim navijačima (0:2).



-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

DIVIZIJA C – 3. KOLO

Četvrtak

GRUPA 2

20.45: (1,25) Grčka (5,80) Kipar (12,0)

20.45: (2,30) Tzv. Kosovo (2,95) Severna Irska (3,60)

GRUPA 4

20.45: (19,0) Gibraltar (8,00) Bugarska (1,18)

20.45: (2,45) Makedonija (3,10) Gruzija (3,10)

Petak

GRUPA 3

18.00: (5,00) Azerbejdžan (3,45) Slovačka (1,77)

20.45: (2,50) Belorusija (2,95) Kazahstan (3,20)

Subota

GRUPA 1

18.00: (2,45) Farska Ostrva (3,00) Litvanija (3,25)

20.45: (8,00) Luksemburg (4,50) Turska (1,42)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga nacijareprezentacija Bugarskereprezentacija Gibraltara

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara