Žoržinjo Vajnaldum (©Reuters)
Žoržinjo Vajnaldum (©Reuters)

Konte bi Vajnalduma, Inter prvo mora da ugasi požar u klubu: Agent traži 40.000.000 evra za platu i "masnu" proviziju

Vreme čitanja: 3min | uto. 02.03.21. | 19:31

Nerazuri trenutno u nezahvalnoj poziciji...

Nekoliko klubova širom Evrope čeka da Žoržinjo Vajnaldum prelomi i odluči da li će karijeru da nastavi na Enfildu ili na nekom drugom mestu, ali prema svemu što je moglo da se pročita minulih sedmica, izgleda da će holandski vezista ipak na kraju sezone otići iz Liverpula.

Pisalo se da je Vajnaldum ostao uvređen ponudom Redsa sa platom od 80.000 evra sedmično, što je oko 4.200.000 evra godišnje i da je posle toga odlučio da je vreme da okrene novi list, a to bi vrlo lako moglo da znači i selidba sa Ostrva. Barselona je i pored svih finansijskih problema i dalje u igri za Vajnaldumov potpis, ali sve će zavisiti od toga ko će postati novi prvi čovek kluba na izborima zakazanim za 7. mart.

Izabrane vesti

Četvrtak, 20.45: (9,00) Parma (5,70) Inter (1,30)

Novi igrač u trci za Vajnaldumom je Inter. Kako javljaju dobro obavešteni portali bliski klubu, Antonio Konte ozbiljno razmišlja o potpisu iskusnog veziste, ali da i dalje nema nikakvog dogovora za ovaj transfer, uprkos pisanju pojedinih novinara sa Čizme. Razlog je vrlo prost - Inter, poput Barselone, mora prvo da ugasi požar u klubu pre nego što uopšte bude mogao da razmišlja o pojačanjima i drugim aktivnostima.

Osim činjenice da se nalazi na vrhu italijanskog prvenstva, malo je toga dobrog u dešavanjima vezanim za Inter prethodnih sedmica i meseci. Pisalo se mnogo toga i probaćemo kratko da sumiramo - u jednom trenutku klub je kasnio sa isplatom četiri mesečne plate za igrače i stručni štab - isplata realizovana za dva meseca, za preostala dva u junu -, dobro obavešteni izvori tvrde da je potrebno čak 200.000.000 evra samo za normalno funkcionisanje do leta, dok je konglomerat Suning koji drži Inter u finansijskim problemima do guše. Zbog istih je pre nekoliko dana kineski klub Đengsu (takođe bio u vlasništvu Suninga pr. au) proglasio bankrot pošto Suning nema para za dalje finansiranje, a mnogi se plaše da bi nešto slično moglo da zadesi Inter. Vlasnik Nerazura Stiven Žang nedavno je odbio prodaju većinskog dela kluba za 750.000.000 evra i traži 900.000.000 evra, plus još 200.000.000 evra za finansiranje gorućih problema. Na sve to piše se i da bi Inter mogao da padne u ruke investicione banke Goldman Saks pošto u krajem 2022. godine ističe rok za isplatu preko 375.000.000 evra na ime pozajmice za koju se garantovalo založenim deonicama...

Londonski investicioni fond BC Partners i dalje je zainteresovan za kupovinu Intera, ali ne prema postavljenim uslovima, što ozbiljno komplikuje stvari pošto su Žang i njegova porodica dali garancije da će moći da poštuju finansijske obaveze samo do juna.

Upravo zbog svega prethodno navedenog u klubu su zamrznute sve druge operacije, od pregovora s novim igračima, do obnavljanja ugovora. Između ostalog zato Lautar Martinez još nije parafirao novu saradnju, iako obostrano interesovanje postoji... Što se tiče Vajnalduma, njegov agent je u neformalnim razgovorima sa Bepeom Marotom izneo nerealne finansijske zahteve za Inter u ovom trenutku – ugovor na četiri godine vredan 10.000.000 evra po sezoni iliti ukupno 40.000.000 evra, plus “masnu“ proviziju što je postalo redovna praksa kada dolazi igrač za koga ne mora da se plati obeštećenje i pravi je raj za agente. Doduše, malo koji klub danas može da ponudi Vajnaldumu tako jak ugovor. Pogotovo ne u ovako teškim vremenima.

Moraće i Holanđanin da pristane na kompromis, jer interesovanje neće biti veliko...



tagovi

Žoržinjo Vajnaldumletnji prelazni rok 2021InterLiverpul

Obaveštavaj me

Inter
Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara