Matijas Suarez, Hulk, Roke Santa Kruz i Gabrijel Barbosa (©Shutterstock, ©Reuters, ©AFP)
Matijas Suarez, Hulk, Roke Santa Kruz i Gabrijel Barbosa (©Shutterstock, ©Reuters, ©AFP)

Kopa Libertadores: Atletiko Mineiro posle Boke želi skalp Rivera, Roke Santa Kruz čeka Flamengo

Vreme čitanja: 3min | sre. 11.08.21. | 22:54

Nastavljaju se borbe u četvrtfinalu elitnog takmičenja Južne Amerike

Potraga za mestom u polufinalu Kopa Libertadores počinje ove srede za River Plejt i Atletiko Mineirom, odnosno Olimpiju iz Asunsiona i Flamengo. Teret uloge favorita je na plećima Milionera iz Buenos Ajresa i Mengaa sa Marakane, ekipa koje su 2018. i 2019. bile na tronu Zelenog kontinenta, i u tekućoj kampanji se nadaju povratku najsjajnijeg odličja u svoje vitrine.

Koliko bi Atletiko Mineiro mogao da bude opasan rival po River najbolje ilustruje činjenica je Galo u osmini finala eliminisao Boku Juniors. Alvinegri su slavili posle izvođenja jedanaesteraca, a sve to pošto su odigrali dva remija bez golova sa Bokom, koja se nije lako pomirila sa eliminacijom. Revanš duel u Minas Žeraisu je bio buran. Argentinci, zgroženi arbitražom, izazvali su veliku pometnju. Morali su da provedu noć u policijskoj stanici pošto su se prethodno potukli sa obezbeđenjem stadiona.

Izabrane vesti


02.30: (2,00) River Plejt (3,40) Atletiko Mineiro (3,90)

Atletiko Mineiro stiže na Monumental kao lider Brazileiraa, što je pozicija postignuta pobedom nad Žuventudom od 2:1 na strani pre četiri dana. Posmatrajući sve frontove, Petlovi su poraženi samo jednom na 12 proteklih okršaja.

U međuvremenu, River Plejt se plasirao u četvrtfinale Kopa Libertadores pošto je pobedio Argentinos Juniors. Posle remija 1:1 na svom terenu puleni Marsela Galjarda su slavili sa 2:0 na stadionu Dijego Armando Maradona, a noćašnji dvoboj Milioneri dočekuju posle ispadanja u osmini finala Kupa Argentine, na penale od rivalske Boke Juniors pre nedelju dana. Prethodne subote River je odmarao startere i izgubio od Godoj Kruza sa 2:1 u šampionatu Argentine, pa je trenutno stacioniran na devetom mestu.

Mečeve River Plejt - Atletiko Mineiro

i Olimpija - Flamengo

možete da pogledate u direktnom prenosu

na sajtu mozzartbet.com.

Dovoljno je samo da budete registrovani,

a registracija je besplatna.

Glavno pitanje Marsela Galjarda je da li je spreman napadač Matijas Suarez, jedan od najboljih igrača tima. On je pre dve nedelje zadobio povredu butine, a uoči meča je normalno trenirao. Situacija oko Suareza se prati i postoje velike šanse da će biti starter, a ako ne bude mogao zameniće ga Hulijan Alvarez. Povređeni su Montijel i Pinola, dok je Enco Perez neizvestan.

Misterija vlada u taboru Petlova. Trener Kuka skriva karte oko sastava i taktičkih šema za predstojeću utakmicu, a jedino je izvesno da na meču neće biti Kena, Maronija i Rafaela, dok je najveća zvezda tima Hulk pod znakom pitanja.

00.15: (6,50) Olimpija (4,30) Flamengo (1,50)

Što se preostalog meča tiče, Flamengo očekuje još jedna misija na strani. Sastav iz Rio de Žaneira će se u prvom sudaru četvrtfinala takmičenja suočiti sa Olimpijom u Asunsionu (

00.15). Za tim Renata Gauča to će biti prilika da pokaže da je poraz koji je pretrpeo u utakmici protiv Internasionala pre četiri dana bio samo splet slučajnosti.

Pozornica za ovaj meč biće stadion Manuel Fereira, koji će imati prisustvo do 2.000 ljudi, a navijači će moći da uđu samo ako im je test na Covid-19 bio negativan.

Kormilar paragvajskog tima

Serhio Orteman neće imati na raspolaganju

Alehandra Silvu i Isidra Pitu, a defanzivci Luis Kaseres i Antolin Alkaraz su sumnjivi. Kao i Flamengo, Olimpija je izgubila poslednju utakmicu u lokalnom prvenstvu 3:1 od Guaranija. Pogodak za Olimpiju postigao je iskusnu napadač Roke Santa Kruz, koji 16. avgusta puni 40 godina.

Sa druge strane, Renato Gaučo je i dalje bez Rodriga Kaja, a tendencija je da tim koji je u nedelju izgubio od Internasionala sa čak 4:0 izađe na megdan Olimpiji.

KOPA LIBERTADORES - ČETVRTFINALE, PRVI MEČEVI

Sreda

Sao Paulo - Palmeiras 1:1 (0:0)

/Luan 54 - Kareiro 74/

Četvrtak

00.15: (6,50) Olimpija (4,30) Flamengo (1,50)

02.30: (2,00) River Plejt (3,40) Atletiko Mineiro (3,90)

Petak

02.30: (2,10) Fluminense (3,05) Barselona Gvajakil (4,00)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Kopa LibertadoresRiver PlejtAtletiko MineiroFlamengoOlimpija Asunsion

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara