Radost fudbalera iz Frankfurta (©Reuters)
Radost fudbalera iz Frankfurta (©Reuters)

Kostićev malj za Dortmund, Ajntraht na pragu Lige šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 03.04.21. | 17:28

Borusija izgubila derbi, sve je dalje od elite...

Dortmund može polako da se oprašta od Lige šampiona! U jednoj od najvažnijih utakmica sezone, u direktnom duelu sa glavnim konkurentom za četvrtom mesto, Milioneri su izgubili na svom terenu od Ajntrahta (1:2), pa sedam kola pre kraja zaostaju isto toliko bodova za timom iz Frankfurta. A u Ajntrahtu još jednom slave našeg Filipa Kostića. Srpski as nastavio je seriju čudesnih partija. I danas na Vestfalenu bio je najbolji akter derbija, učestvovaši kod postizanja oba gola gostiju.

Kostić je prvo u 11. minutu naterao Nika Šulca da postigne autogol, da bi tri minuta pre kraja idealno centrirao za Andrea Silvu koji je rutinski glavom matirao Marvina Hica za konačnih 1:2.

Izabrane vesti

Ajntraht je u većem delu utakmice bio bolji rival, imao lepše prilike, konkretnije i direktnije napadao, što je na kraju uspeo da naplati. Borusija nije izgledala kao tim koji ima imperativ pobede i deseti poraz u sezoni došao je kao logičan sled svega viđenog.

Filip Kostić zabeležio je svoju 15. asistenciju ove sezone kada je pronašao Silvu u finišu utakmice. Ali nije to bilo sve od srpskog reprezentativca. Kostić je pretio kad god je imao loptu. Sredinom drugog dela namestio je gol i Štefanu Ilzankeru, međutim VAR je neki sekund kasnije obavestio glavnog arbitra da je Austrijanac ipak bio u ofsajdu. Kostić je u 90. minutu mogao čak i gol da postigne, da na veličanstven način kruniše odličnu partiju, ali na pas Jovića bio je za malo neprecizan.

Luka je još jednom počeo utakmicu. U prvih 45 minuta gotovo da nije imao kontakt s loptom, da bi u nastavku i on značajno doprineo ovom trijumfu. Pre tog drugog gola Ajntrahta upravo je Jović prošao pored sporog Manuela Akanđija, ovaj nekako uspeo da mu ukliza u poslednji čas, no lopta je stigla do Kostića i onda je usledio pomenuti mat za Borusiju...

Zanimljiv podatak kružio je društvenim mrežama pred početak ovog derbija: Filip Kostić nikada nije uspeo da slavi pobedu protiv Dortmunda otkako je stigao u Bundesligu - četiri remija i sedam poraza uz samo jednu asistenciju. Danas je upisao i drugu, bio daleko najbolji na terenu i što je najvažnije, ključno doprineo da njegov Ajntraht napravi možda i ključni korak ka Ligi šampiona.

I za kraj onaj utisak o kom smo govorili i u kolima pre reprezentativne pauze: svi znaju odakle im preti najveća opasnost kad igraju protiv Ajntrahta i oniko taj problem ne može da reši.

So na ranu Dortmunda dodatno je sipao Volfzburg (golom Brekala srušio Keln) koji je sada nedodirljiv za Milionere pošto ima čak 11 bodova više, a slavio je Bajer Leverkuzen protiv Šalkea (2:1), tako da sada ima isti broj bodova kao Borusija - 43. Sve je izvesnije da će se ta dva tima boriti za direktno mesto u grupnoj fazi Lige Evrope...

Velika tri boda u džepu imao je Majnc koji se preporodio od dolaska Boa Svensona na klupu (sedam bodova u poslednja tri kola), međutim u 76. minutu snažni Andreas Folgzamer pogodio je mrežu Roberta Centnera i doneo važan bod gostima. Prethodno je Danijel Brozinski doneo prednost domaćinu udarcem sa bele tačke.

U Augzburgu, u najmanje važnom susretu ovog popodneva, Bavarci su tukli Hofenhajm sa 2:1. Najzaslužniji za trijumf čete Hajka Herliha bio Ruben Vargas, strelac prvog i asistent kod drugog pogotka...

BUNDESLIGA - 27. KOLO

Subota

Augzburg - Hofenhajm 2:1 (2:0)

/Vargas 8, Han 23 - Skov 86/

Dortmund - Ajntraht 1:2 (1:1)

/Humels 44 - Šulc 11ag, Andre Silva 87/

Leverkuzen - Šalke 2:1 (1:0)

/Alario 26, Šik 72 - Huntelar 81/

Majnc - Bilefeld 1:1 (0:0)

/Brosinski 56pen - Folgzamer 76/

Volfzburg - Keln 1:0 (0:0)

/Brekalo 69/

18.30: (2,70) RB Lajpcig (3,30) Bajern (2,60)

20.30: (1,93) Menhengladbah (3,50) Frajburg (4,00)

Nedelja

15.30: (2,00) Štutgart (3,45) Verder (3,80)

18.00: (2,65) Union Berlin (3,10) Herta (2,80)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Bundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara