Žoao Miranda u dresu Đangsua (©AFP)
Žoao Miranda u dresu Đangsua (©AFP)

Krespo se nada da će Miranda poslušati srce

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.03.21. | 03:13

Bivši igrač Atletiko Madrida i milanskog Intera mogao bi da se vrati u Sao Paulo

Nosio je Žoao Miranda grb Sao Paula pet godina na grudima i ne krije da su mu Trikolori u srcu. Sada je zahvaljujući bankrotu Đangsu Suninga postao slobodan igrač, pa se otvorila mogućnost da se vrati na Morumbi.

Interesovanje postoji, ali su u ovom trenutku prepreka visoki zahtevi bivšeg brazilskog reprezentativca. Da bi se pregovori nastavili, 36-godišnji štoper najpre mora da pristane na značajno manju sumu od željene, pošto je budžet Sao Paula prilično limitrian dugom od gotovo 90.000.000 evra, prenosi Globo.

Izabrane vesti


Miranda je slobodan od kako je kompanija Suning ostavila Đangsu na cedilu, zainteresovan je za povratak u klub sa kojim je osvojio tri titule u Brazilu, pa je plata jedina prepreka. Angažovanje štopera je prioritet za upravu kluba sa Morumbija, pregovaralo se sa Kanuom iz Botafoga, ali je Fogao na kraju odustao od ideje da posluje sa Trikolorima.

Finansijske poteškoće ne ostavljaju puno opcija upravi najuspešnijeg kluba Brazila, pa je zasad ekipu Ernana Krespa pojačao samo Bruno Rodriges, krilni fudbaler je u Sao Paulo stigao na pozajmicu iz trećeligaša Tombensea.

Žoao Miranda je ponikao u Koritibi, prvu evropsku epizodu ostvario je u francuskom Sošou, ali se zadržao samo godinu dana. Karijeru je na pravi put izveo odličnim igrama upravo u dresu Sao Paula, za koji je upisao 178 nastupa i postigao šest pogodaka. Dobre igre preporučile su ga madridskom Atletiku, sa kojim je za četiri sezone osvojio Primeru i Ligu Evrope, a igrao je i finale Lige šampiona. Usledio je odlazak u Inter, za koji je tokom četiri takmičarska ciklusa upisao 121 nastup i postigao jedan pogodak. Za Đangsu je zabeležio tek 28 zvaničnih nastupa i postigao dva gola. Dres reprezentacije Brazila prvi put je poneo 2009. godine, da bi sa Kariokama osvojio Kup Konfederacija i Kopa Ameriku. Dres sa državnim grbom nosio je u 58 navrata, tri puta je tresao protivničke mreže pod bojama svoje zemlje.



tagovi

Sao PauloErnan KrespoŽoao Miranda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara