Kris Vajlder je ovo doživeo jednom u 227 mečeva: Popodne karijere Iheanača za uništenje Šefilda (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.03.21. | 16:49

Katastrofa Blejdsa na King Pauer stadionu

Odlučio je prebogati arapski šeik na čelu Šefild junajteda da niz vodu pusti Krisa Vajldera i proglasi ga glavnim krivcem za to što je njegov klub nadomak ispadanja u Čempionšip, veovatno verujući da će bolji dani doći s odlaskom čoveka koji je Blejdsima podario najblistavije trenutke u njihovoj istoriji. Međutim, ono što je Šefild sa Polom Hekingbotomom doživeo ovog nedeljnog popodneva na King Pauer stadionu miljenik navijača Kris Vajlder pretrpeo je samo jednom u 227 zvaničnih mečeva. A to je potpuna katastrofa, sa sve petardom koju je u mrežu Arona Ramzdejla spakovao Lester - 5:0 (1:0)!

Teško da bi Šefild ovako nešto iskusio sa Vajlderom čak i u trenutnoj situaciji u kojoj se klub nalazi. Jeste da se Blejdsi sve više nalaze pod udarom efekta "druge sezone", odnosno da posle prve briljantne godine u elitnom društvu klub potone i onda opet pređe na stranu drugoligaša, ali Šefild s Krisom Vajlderom je u Premijer ligi za ovih godinu i po dana samo jednom primio četiri gola na meču, nikada pet! I ove je sezone zadavao muke mnogima, iako su rezultati prilično loši.

Izabrane vesti

Jasno je da Pol Hekingbotom nije dorastao zadatku, ali ko jeste? Šefild definitivno mora da raskrsti šta želi jer saudijski princ Musa bin Kalid Al Saud nije ispunio obećanje i uložio veliki novac u klub kada je postao jedan od glavnih vlastodržaca, a kako stvari stoje, na Bramal Lejnu se definitivno neće gledati najjači ostrvski fudbal. I pitanje je kada će ponovo.

Lester je iza sebe ostavio još jedno briljantno popodne koje je po svim merilima i standardima pripalo Kelečiju Iheanaču. Nigerijski centarfor konačno je probio tu čudesnu barijeru i postigao prvi het-trik u karijeri, dok su Ajoze Perez i Itan Ampadu doprineli da pobeda Lisica zaista bude ubedljiva. A, kako su se stvari kretale na terenu, Lester je komotno mogao da dobije ovaj meč sa sedam ili osam golova razlike...

Tokom prvih 45 minuta ništa nije ukazivalo da bi Lester mogao da pregazi Šefild kao plitak potok. Ali kako je vreme prolazilo u nastavku, a domaći sastav pojačavao tempo videlo se da Hekingbotomov tim nije spreman za ovakav nivo fudbala i da je postavka bila apsolutno pogrešna. Malo, pomalo Lester je krckao odbranu gostiju, a kada je brana pukla, ka nemoćnom Ramzdejlu sručila se nezaustavljiva lavina. Tako je Iheanačo posle gola u finišu prvog dela dodatno otvorio rivala i u nastavku, ali je nešto ranije to prvo učinio Ajoze Peraz posle lepog udarca sa oko 20 metara. Videlo se ubrzo koliko bi Iheanaču značilo da konačno stigne do tri pogotka na jednoj utakmici, a to se ubrzo i dogodilo. I to na kakav način! Ponovo je to bio prelep udarac s distance, ovog puta još veće od one s koje je Perez zatresao mrežu i tako došao do cilja. A Šefild pao u ambis.

Koliko je to zaista bilo tačno videlo se po situaciji iz 80. minuta, kada je Čelsijev klinac Itan Ampadu poklonio rivalu i peti gol. Učinilo se u trenutku da je Džejmi Vardi konačno pogodio u metu, ali je ponovljeni snimak jasno pokazao da je to uradio Šefildov fudbaler...

Lester će bar do večeras uživati na drugom mestu na tabeli, sa dva boda više od Mančester junajteda koji od 20.15 igra sa Vest Hemom na Old Trafordu.

PREMIJER LIGA - 28. KOLO

Petak

Njukasl – Aston Vila 1:1 (0:0)

/Lasels 94 - Votkins 87/

Subota

Lids - Čelsi 0:0

Kristal Palas - Vest Bromvič 1:0 (1:0)

/Milivojević 37p/

Everton - Barnli 1:2 (1:2)

/Kalvert-Luvin 32 - Vud 13, Meknil 24/

Fulam - Mančester Siti 0:3 (0:0)

/Stouns 47, Gabrijel Žezus 56, Aguero 60p/

Nedelja

Sautempton - Brajton 1:2 (1:1)

/Adams 27- Dank 16, Trosar 56/

Lester - Šefild junajted 5:0 (1:0)

/Iheanačo 39, 69, 78, Perez 64, Ampadu 80ag/

17.30: (2,70) Arsenal (3,15) Totenhem (2,70)

20.15: (1,87) Mančester Junajted (3,50) Vest Hem (4,30)

Ponedeljak

21.00: (4,40) Vulverhempton (3,50) Liverpul (1,85)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

LesterKeleči IheanačoŠefild junajtedKris Vajlder

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara