Roman Bezus (©Reuters)
Roman Bezus (©Reuters)

Kriza drma Partizanovog rivala u Ligi konferencije

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.09.21. | 11:36

Gent ima četiri poraza u prvih sedam utakmica belgijske Župiler lige. Bizoni gostuju u Briselu Anderlehtu posle dva vezana poraza

Deža vi Genta. Prošle sezone Bizoni su ušli kao vicešampioni Belgije, ali su u proteklom prvenstvu imali dosta problema, smene trenera. To je iskoristila Crvena zvezda koja je u Ligi Evrope oba puta pobedila belgijski tim, a ove jeseni šansu čeka i Partizan u Ligi konferencije.

Posle pobede u Nikoziji protiv Anortozisa (0:2), pod pretpostavkom da su crno-beli bolji od estonske Flore, rival za prvo mesto u grupi srpskom vicešampionu u trećerangiranog evropskog takmičenju biće Gent.

Izabrane vesti

20.45: (2,10) Anderleht (3,45) Gent (3,50)

Popularni Bizoni očajni su ove sezone u Župiler ligi. Trenutno su na deobi pretposlednjeg mesta sa Levenom. Samo sedam bodova na kontu, čak četiri poraza, ali sa pozitivnom gol-razlikom (13:10). Koliko je ovaj tim nepredvidiv govori i pobeda sa čak 5:1 protiv šampiona Briža. Gent je jedva dobio Floru na Baltiku sa 1:0 golom srpskog internacionalca Darka Lemajića, ali u belgijskom prvenstvu ima dva neuspeha u nizu. U nedelju je poražen u Kortrajku sa 1:0. Gostima je poništen gol posle VAR-a, a tragičar je bio Ukrajinac Roman Bezus, koji je početkom drugog poluvremena promašio jedanaesterac.

--------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------

Gent je proteklog leta ostao bez najboljeg igrača, Ukrajinca Romana Jaremčuka koji je za 18.000.000 evra pojačao Benfiku. Lemajić je došao kao zamena iz Letonije. Na dve utakmice u prvenstvu Belgije nije postigao gol. Protiv Kortrajka je prvi put u Župiler ligi odigrao svih 90 minuta. Sa dva vezana poraza, Gent putuje u Brisel na noge i ove sezone solidnom Anderlehtu (20.45) u odloženom meču petog kola elitne lige Belgije. Timi iz Brisela je loše počeo šampionat, ali se budi četa Vensana Kompanija, nekadašnjeg belgijskog reprezentativca i kapitena Mančester Sitija.

Anderleht je vezao dva trijumfa, odnosno ima četiri pobeda u pet kola, pa sada zaostaje samo četiri boda za liderom i šampionom Klub Brižom. Za Bizone večeras u prestonici ne mogu da igraju zbog povreda Danac Andreu Hjulsager i Vadis Ođiđa Ofoe.

Ovi timovi poslednjih godina igraju tvrde mečeve na mali broj golova. Prošle sezone u prvenstvu je bilo 0:0 i 1:1. Čak četiri prethodne utakmice Anderlehta i Genta su završene remijem. Tim iz Brisela čeka na pobedu protiv današnjeg rivala od novembra 2018. godine, odnosno sedam poslednjih duela.

BELGIJA 1 - ZAOSTALI MEČEVI 5. KOLA

Sreda

Antverpen - Genk 4:2 (3:1)

/De Let 27, Verstrate 37, Mijoši 41, Fraj 69 - Onuaču 13, 80pen/

Četvrtak

20.45: (2,10) Anderleht (3,45) Gent (3,50)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Župiler Pro ligaBelgijaBelgija 1AnderlehtGent

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara