Nikola Krstović (©MN Press)
Nikola Krstović (©MN Press)

Krstović napada Luksemburg

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.06.21. | 10:20

Mlada reprezentacija Crne Gore juri prvu pobedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine. Napadač Crvene zvezde adut Sokolova

Nemci i Portugalci u nedelju se bore za titulu šampiona Evrope za igrače do 21 godinu, a već su počele i kvalifikacije za naredni ciklus. U Grupi 6, Crna Gora i Bosna i Hercegovina već su odigrali premijerni meč bez pobednika (2:2), a mladi Sokolovi danas (18.00) gostuju u Luksemburgu, u gradu Eš sur Alzet.

Jedan od aduta mladih Crnogoraca je fudbaler Crvene zvezde Nikola Krstović, 21-godišnji napadač koji nije mnogo igrao prethodne sezone u redovima srpskog šampiona.

Izabrane vesti

"Na ovo gostovanje idemo s ciljem da pobedimo i nadam se da će sve proći u najboljem redu. Luksemburg moramo da shvatiti maksimalno ozbiljno, radi se o selekciji koja je dosta napredovala poslednjih godina. Verujem u moju ekipu, u kvalitet igrača i očekujem da meč reše u našu korist", rekao je selektor Miodrag Vukotić za zvaničan sajt crnogorskog saveza.

18.00: (5,40) Luksemburg (3,70) Crna Gora (1,60)

Luksemburg je najslabije rangirana reprezentacija u Grupi E, ali to ne znači da Vukotićevu ekipu čeka lak posao.

"Loša stvar je što vrlo malo znamo o protivniku. Ovo im je prvi meč u grupi i ne možemo biti sigurni na koji način će igrati. Selektor im je isti kao i u prethodnom ciklusu, a ostalo je i šest ili sedam igrača s tog spiska. Bazirali smo se na model igre kojim su igrali u prošlim kvalifikacijama i mislim da ćemo morati od starta da krenemo ofanzivno. Nadam se da će nam ta varijanta doneti uspeh".

15.00: (9,50) Kazahstan (5,70) Belgija (1,25)

Selektor nada Crne Gore osvrnuo se na remi protiv BiH na startu kvalifikacija.

"Imali smo dosta problema uoči tog duela, ali smo odigrali korektnu utakmicu u kojoj smo mogli da pobiedimo, ali i da izgubimo. Zadovoljan sam našom igrom u duelu sa Bosnom i Hercegovinom i očekujem da u tom ritmu nastavimo protiv Luksemburga", zaključio je Vukotić.

18.00: (7,00) Andora (4,20) Albanija (1,43)

Plasman na Evropsko prvenstv 2023. godine obezbediće pobednici svih devet gurpa, kao i pet najboljih drugoplasiranih selekcija.


tagovi

kvalifikacije za ep u21reprezentacija Crne Gore

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara