Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kuenka i Makara - ekvadorski majstori da zaokruže gol-gol

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.10.21. | 23:15

Samo jednom u minulih devet odmeravanja snaga nije se desilo da oba tima postignu gol

Ekvadorski fudbal poznaje četiri velikana - Barselonu, Emelek, Nasional i LDU Kito. Deportivo Kuenka ne spada u društvo najvećih, ali je jedan od onih klubova koji mogu da se pohvale osvojenom titulom. Jednom, ali vrednom. Prva i poslednja proslavljena je 2004. godine, dok je Kuenaka najbliža drugom trofeju bila 2009. kada je zaslužila zvanje vicešampiona. Ove takmičarske godine, izvesno neće uspeti da izbori ni sedmu poziciju ukupne tabele koja garantuje plasman u Sudamerikanu jer je u opticaju još 15 bodova, a ona kaska devet za sedmoplasiranim Delfinom.

(2,10) Deportivo Kuenka (3,25) Makara (3,35)

Izabrane vesti

Ipak, teorija joj daje pravo da se nada, a nada će živeti bar još dve runde ukoliko Koloradosi budu trijumfoavali. Počev od noćašnjeg duela na stadionu Alehandro Serano Agilar gde gostuje Makara. Kako se ekvadorski šampionat sastoji iz dve faze (obe podrazumevaju po 15 utakmica), Makara je u drugoj lošije plasirana od Kuenke, ali na ukupnoj tabeli ima četiri boda više i razmišlja o mestima koja vode u Sudamerikanu.

U prethodnoj rundi Makara je savladala veliki LDU Kito uz golove Portokarera i Montana, igrača koji imaju po tri pogotka na kontu. Nesmunjivo će predstavljati opasnost po gol domaćina, ali udarna igla je i dalje Santakruz koji je u šest navrata tresao mreže rivala. Kuenka je u drugoj fazi ekvadorske elite postigla gotovo duplo više golova od rivala (odnos je 20 prema 11) i najviše će se oslanjati na svoju devetku Dijega Doregaraja koji je od pomenutih 20, postigao šest i namestio dva pogotka.

Nijedan od rivala još nije matematički obezbedio opstanak, mada Makara može da odahne jer ima devet bodova više od Mante, a teško je verovati da pretposlednji tim šampionata može naprasno da veže četiri pobede, a Makara da izgubi više utakmica u kontinuitetu. Kuenka je pak na pet bodova od zone ispadanje, pa bi joj trijumf kod kuće legao kao kec na desetku.

Samo jednom u minulih devet odmeravanja snaga nije se desilo da oba tima postignu gol. Inače vole da odigraju 1:1, ili da trijumfuju rezultatom 2:1. Pa ako ste razmišljali o tačnom rezultatu, eto preporuke. Poslednje sučeljavanje iz maja meseca ove godine okončano je minimalcem Makare koja je slavila pogotkom Blasa Dijaza iz devetog minuta. U nastavku meča Koloradosi su statistički ubili rivala (68 procenata posed lopte, 23 udarca ka golu, sedam u okvir), ali nisu uspeli da unovče osetnu dominaciju. Sada moraju da izvuku pouke iz tog poraza i naravno, da poprave realizaciju.


EKVADOR 1 - 26. KOLO

Subota

Tehniko Universitario - Aukas 1:1 (1:0)

Universidad Katolika - Mušuk Runa 0:1 (0:1)

Nedelja

Nueve du Oktubre - Orense 3:1 (1:1)

LDU Kito - Independijente del Valje 0:2 (0:0)

Olmedo - Delfin 1:3 (0:0)

Manta - Gvajakil Siti 1:1 (0:0)

Ponedeljak

Emelek - Barselona 2:1 (1:1)

Utorak

02.00: (1,87) Deportivo Kuenka (3,40) Makara (4,00)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Deportivo KuenkaEkvadorEkvador 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara