Duel sa meča Bragantina i Kujabe (©Reuters)
Duel sa meča Bragantina i Kujabe (©Reuters)

Kujaba smenila Krespa, pa sada prekida seriju Sport Resifea

Vreme čitanja: 5min | čet. 14.10.21. | 22:15

U noći između četvrtka i petka, od 23.55 časova po srednjeevropskom vremenu, na programu su dva meča brazilske Serije A

Pošto nije uspela da ostvari pobedu na poslednjih pet ligaških nastupa, Kujaba će i noćas (23.55) pokušati da se vrati na pobednički kolosek kada joj u goste na Arenu Pantanal dolazi Sport Resife, klub koji je odlučnim koracima rešio da izađe iz zone ispadanja. Iako se gosti trenutno nalaze na mestu koje vodi u niži rang takmičenja, pobedom u prethodna tri meča, čini se da su na vreme dostigli su željenu formu u pokušavaju da se izbore za opstanak. Sa druge strane, domaći sastav želi da se održi na pozicijama koje bi im naredne godine omogućile učešće na međunarodnoj sceni.

Kujaba je u dosadašnjem toku brazilske Serije A, može se reći imala ujednačen učinak, sa podjednakim brojem pobeda i poraza, od po šest, dok je preostalih trinaest susreta okončala nerešenim ishodom, što je više od bilo kog drugog tima u ligi. Upravo ta činjenica jedan je od glavnih razloga zašto nisu uspeli da napreduju u gornji deo tabele, i trenutno se nalazi na 12. poziciji. Međutim, klub iz Mato Grosa i dalje je na realnoj udaljenosti od prvih šest mesta, a preostalih 12. kola do kraja šampionata daje im dovoljno prostora za borbu i napredak. Kujaba je od mesta koja vode u Kopa Libertadores sada udaljena čak devet bodova, pa bi ih eventualna pobeda mogla postaviti u jaku dobru poziciju, a koja bi im prvenstveno mnogo začila u cilju zadržavanja mesta koja omogućavaju učešće u Kopa Sudamerikani, drugom po jačini klupskom kontinentalnom nadmetanju. Međutim, posle pet utakmica bez pobede, nekako počinje da se otvara totalno suprotno pitanje, jer su po trenutnoj formi i mnogo bliže zoni ispadanja i potrebno je mnogo poboljšanja u igri kako bi zadovoljili svoje afinitete.

Izabrane vesti

23.55: (2,15) Kujaba (3,00) Sport Resife (3,90)

Na poslednjih pet susreta, Kujaba je doživela jedan poraz i izvukla četiri remija, od kojih su prethodna dva okončana bez postignutih golova, a poslednji se odigrao proteklog vikenda sa Sao Paulom. Uprkos tome što su na tom meču uputili čak 15 udaraca ka golu protivnika, nijedan od njih nisu uspeli da realizuju i pretvore u vredna tri boda. Barem su stratega Sao Paula Ernana Krespa ostavili bez posla.

Nerešeno ishod, bez postignutih golova, bio je ono što se dogodilo kada su se ove dve ekipe sastale ranije ove sezone, u utakmici 7. kola Serije A, ali bod ovog puta neće biti dovoljan za Sport Resife. Gosti se nalaze na 18. mestu na tabeli, i naglašavaju ozbiljnu potrebu za bodovima u nadi da će izbeći pad u nižu kategoriju. To je nešto što je Gustavo Florentin na vreme prepoznao, pošto je njegov tim došao na ovu poziciju posle tri uzastopne pobede, koje su ih dovele u mnogo bolju situaciju. Resife je u nedavnim nastupima savladao Gremio, Žuventud i Korintijans, postigavši šest, uz samo dva primljena pogotka. Nema sumnje da će gosti i na ovom susretu ići na pobedu, a koja sa sobom nosi potencijal da ih plasira čak četiri pozicije iznad trenutne, čime bi preskočili sve direktne rivale i što je najvažnije izvuče ih iz zone ispadanja. Dakle, ovaj meč mogao bi imati ključan uticaj na sezonu Lavova iz Resifea.

Posle dva meča bez primljenog gola, trener domaćih Žoze de Amorim, popularni Žoržinjo, verovatno će i ovoga puta imenovati istu odbrambenu četvorku koju su činili Uendel, Alan Empereur, Paulao i Žoao Lucas, a na golu, kao i do sada stajati Valter Leandro. Veziste Rafael Gava i Felipe Markes mogli bi biti opcije za početak ovog susreta, nakon što su u poslednja dva ušli sa klupe, dok će napad Kujabe predvoditi Ženison i Maks Alves.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

U gostujućem sastavu neće se naći Žoao Igor, koji je nedostupan zbog povrede ukrštenih ligamenata, a koja će ga zadržati van terena do kraja sezone. Neilton je takođe van igre, mada on nije odigrao utakmicu još od jula zbog problema sa kondicijom. Svi izgledi su da će Gustavo Florentin, ponoviti dobitnu kombinaciju i sastav iz prethodnih okršaja. Međutim, jedna promena koja bi se mogla dogoditi, je povratak u ofanzivnu liniju Paulinjo Moselina, čime bi Resife igrao sa dva napadača.

Utakmica je od velike važnosti za oba tima i ima potencijal da odredi način i pristup ovih klubova u poslednjoj četvrtini šampionata .Međutim, iako su trenutno u zoni ispadanja, gosti se nalaze u sjajnoj formi i odličnim napadačkim kvalitetom, koji bi mogao da ih dovede do ključna tri boda. Kujaba i Sport Resife do sada su se, barem u zvaničnim okršajima, susreli tek tri puta. U dva navrata meč je završen nerešenim ishodom, računajući i posldenji nešto ranije ove sezone, a jedinu pobedu u dosadašnjim međusobnim okršajima poseduje Resife, još od pre dve godine, kada su bili članovi Serije B.

U isto vreme igra se još jedan meč elitnog ranga Brazila, Sao Paulo dočekuje Searu. Kao što smo već napisali, Krespo je dobio otkaz posle još jednog meča bez trijumfa u duelu sa Kujabom, a na njegovo mesto je došla klupska legenda Rožerio Seni. Pred slavnim golmanom sada je težak zadatak da stabilizuje ekipu, jer je preuzeo tim koji ne zna za pobedu na pet uzastopnih mečeva.

Trenutno je 13. na tabeli, što je mesto koje ne vodi čak ni u Kopa Sudamerikanu. Zato je važno da se protiv jedne od slabijih ekipa u ligi, Seare, noćas vrati na pobednički kolosek. Poslednja četiri meča sa tim timom završena su identičnim rezultatom - 1:1!

BRAZIL 1 - 26. KOLO

Utorak

Bragantino - Atletiko GO 1:0 (0:0)

/Žadsom 69/

Sreda

Baija - Palmeiras 0:0

Atletiko Mineiro - Santos 3:1 (0:0)

/Fernandez 69pen, 81, Natan 75 - Ranijel 48/

Šapekoense - Atletiko PR 1:1 (0:0)

/Ribeiro 58 - Kristijan 89/

Flamengo - Žuventud 3:1 (3:0)

/Kenedi 12, Pedro 26, Pereira 35 - Mateuš 57/

Četvrtak

Fortaleza – Gremio 1:0 (0:0)

/Pikaču 79/

Korintijans – Fluminense 1:0 (0:0)

/Pereira 69/

Internasional – Amerika 3:1 (1:1)

/Patrik 15, 64, Juri Alberto 90+1 – Santos Ademir 16/

23.55: (2,15) Kujaba (3,00) Sport Resife (3,90)

23.55: (1,85) Sao Paulo (3,40) Seara (4,60)

*** kvote su podložne promenama

(PIŠE: Đorđe RADONJIĆ)


tagovi

Brazil 1KujabaSport Resife

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara