Ronald Kuman (©Reuters)
Ronald Kuman (©Reuters)

Kuman zbog isključenja propušta Valensiju i Atletiko

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.04.21. | 17:16

Novi udarac za šampionske ambicije Barselone

Ako Barselona na kraju ostane bez šampionske krune, biće to zbog svega što se dešavalo protiv Granade. Barselona je šokantno poražena na svom terenu od gostiju iz Andaluzije i tako ispustila priliku da iskoristi kikseve Atletika i Reala, a na sve to isključenje Ronalda Kumana donelo mu je dva meča suspenzije što znači da ga neće biti protiv Valensije na Mestalji i Atletika na stadionu Kamp Nou!

Takvu odluku donela je Disciplinska komisija La Lige zbog prigovora sudiji koji će holandskog stručnjaka koštati obavljanja dužnosti u dve možda i ključne utakmice u sezoni. Podsetimo, glavni arbitar utakmice Pablo Gonzalez Fuertes pokazao je Kumanu crveni karton u 66. minutu posle žustre rasprave, a sve je zavedeno u izveštaj delegata gde je do detalja opisano šta je trener Barselone sve rekao četvrtom sudiji Luisu Koljadu Lopezu.

Izabrane vesti

Nedelja, 21.00: (8,00) Valensija (5,30) Barselona (1,35)

Kako javljaju katalonski mediji Kuman planira da putuje s ekipom u Valensiju i pratiće meč iz unutrašnjosti stadiona, s tim što mu neće biti dozvoljena nikakva komunikacija sa ekipom pre, tokom i u određenom periodu posle utakmice.

Kuman je posle utakmice izjavio da je bio šokiran odlukom glavnog arbitra da ga isključi, a kako se navodi u klubu su se plašili žešće kazne zbog onoga što se dešavalo na terenu.

“Nisam rekao ništa loše četvrtom sudiji. Nisam nikog vređao ni na koji način. Neverovatno je da sam dobio crveni karton, ali ako je sudija rešio da bude zvezda večeri, onda nek mu. Ne znam šta će staviti u izveštaj, ali ako budu stavili nešto što ja nisam izgovorio glasno ću se žaliti. Jer, nikoga nisam uvredio, niti psovao“, izjavio je Kuman posle utakmice.

Barselona u ovom trenutku ima 71 bod, po dva manje od Atletika i Real Madrida koji dele prvu poziciju na tabeli. Do kraja prvenstva ostalo je još pet kola. Barsa gostuje Valensiji 2. maja u 21 čas, a zatim 8. maja dočekuje Atletiko od 16.15 u verovatno presudnom meču sezone.



tagovi

Ronald Kuman

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara