Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Kuzmanović: Zvezda novim porazom gubi prvenstvo, radujemo se susretu sa njima

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.02.22. | 22:28

Sportski direktor Proletera veruje u novosadski tim

Zdravko Kuzmanović preuzeo je tokom zimske pauze funkciju sportskog direktora Proletera i u novoj ulozi se vratio na fudbalsku scenu. Nekadašnji vezni igrač još u razgovoru za naš portal neposredno nakon promocije istakao je da mu je pauza bila neophodna, a nakon što je zakoračio u nove izazove gostujući na televiziji Arena sport kazao je da mu se sviđa nova uloga.

Izabrane vesti

"Potrebno mi je još malo da 'pohvatam' sve, ali mislim da sam na dobrom putu", rekao je Zdravko Kuzmanović tokom gostovanja na TV Arena sport.

Funkcioner novosadskog kluba preuzeo je odgovornu funkciju, a sa saradnicima je za cilj postavio plasman u plej-of Superlige Srbije.

"Potrebno je da ekipa bude miks mlađih i starijih igrača. Već smo doveli dva, tri zanimljiva klinca. Sa druge strane, ekipi su potrebni iskusni igrači. Mislim da trenutno imamo dobar miks, zadovoljni smo".

Kuzmanović je kao primer dobrog sistema funkcionisanja istakao Čukarički, a potom pogled usmerio ka borbi za titulu između Crvene zvezde i Partizana za koje je kazao da su najjače ekipe u prvenstvu.

"Vidi se to i po bodovima, rezultatima, igri nema šta. Trudićemo se da im priđemo što bliže i da im utakmice budu što teže. Oni jesu favoriti, treba da dobiju svaki meč i to trenutno rade, ali mi 'manje' ekipe moramo da im se približimo".

Upravo tim sa Slane bare biće naredni protivnik branioca titule u prvenstvu.

"Idemo na pobedu u svakoj utakmici. Možda je super to što Zvezda sad u sredu ima kup utakmicu, sigurno će biti malo umorni. Sve ide u prilog nama. Baš se radujemo tom susretu, tu igrači mogu da pokažu da mogu da igraju na tom nivou. Zvezda ne sme više nijednu utakmicu da izgubi, jer će izgubiti prvenstvo. Imajuma dobru ekipu, dobar kadar. Napadaće svaku utakmicu. Neće im biti jednostavno jer igraju Evropu. Bolja ekipa će da osvoji prvenstvo".

Potom je bivši as Štutgarta, Fjorentine i Intera pogled usmerio ka konkurentima u borbi za plej-of.

"Kada se vide bodovi, primetno je da svako svakog može da dobije. Tu smo. Odlučuje kakav je dan... Naravno, ne računam tu Zvezdu, Partizan, ali i Čukarički".

Kuzmanović je komentarisao i VAR sistem, koji mu se ne sviđa.

"Pre je bilo to drugačiije, moglo je muški da se igra, bili su jači dueli. Kada je gol, gol je, nema vraćanja. Svako ima svoje mišljenje, a meni je zanimljivije bilo pre", rekao je sportski direktor Proletera.


tagovi

Zdravko KuzmanovićProleter Novi SadFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara