Dijego Lopez (©AFP)
Dijego Lopez (©AFP)

Lajon Siti je sila: Najskuplji igrač Singapura počeo da se isplaćuje

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.04.21. | 11:58

Mornari dočekuju Balestijer Kalsu u poslednjem meču 7. kola šampionata

U Singapuru stasava klub koji ima velike planove. Privatizacija Houm Junajteda donela je rebrendiranje ekipe u Lajon Siti Sejlors, a potom i velika ulaganja. Vlasnik Forest Li, singapurski milioner, planira da od Mornara napravi silu Jugoistične Azije i već je načinio prvi korak. Najbitniji. Doveo je zvučno pojačanje, a planira i gomilu njih, među kojima je i defanzivac Crvene zvezde Miloš Degenek. Zimus je belo-plavi dres zadužio Dijego Lopez, za koga je izdvojena rekordna suma za prilike u tamošnjem fudbalu. Celih 1.800.000 evra platio je Lajon Siti portugalskom Rio Aveu za usluge brazilskog veziste, koji je počeo da se isplaćuje.

Mornare danas očekuje duel 7. kola šampionata Singapura, u kojem će protiv Balestijer Kalse pokušati da se dokopaju drugog mesta i održe priključak za najuspešnijim sastavom u ligi poslednjih godine, Abireks Nigatom S (14.30).

Izabrane vesti

14.30: (1,28) Lajon Siti (5,30) Balestijer Kalsa (9,00)

Ako se u razmatranje uzmu prethodne tri partije Lajon Sitija, očigledno je da je konačno ušao u formu posle mešovitog početka sezone. Otkako su se vratili sa međunarodne pauze, Mornari su pobedili Jang Lajonse sa 3:1, remizirali sa aktuelnim šampionom Nigatom 2:2, a nedavno su deklasirali Gejlang Internešnl sa 8:0 u blistavom prikazu napadačkog fudbala. Puleni australijskog stratega Aurelija Vidmara ostavili su jasan signal ostatku rivala, da će se boriti za pehar prvaka.

Čitav zaokret u formi poklapa se sa sve boljim izdanjima najskupljeg igrača šampionata Singapura, na čijim plećima je u prethodnom periodu bilo veliko breme očekivanja. Dijego Lopez je već sa 14 godina stigao u Benfiku iz Palmeirasa, ali nikada nije zaigrao za prvi tim. Branio je boje Rio Avea, Kajserija, Atletiko Mineira i Panetolikosa, pre nego što je odlučio da započe romansu sa ambicioznim Mornarima.

Posle dva nastupa kao zamena pre internacionalne pauze, Dijego je prvi put bio starter protiv Jang Lajonsa, upisavši asistenciju sjajnom loptom za Stipa Plazibata, Hrvata koji trenutno deli drugo mesto na listi najboljih strelaca lige sa sedam pogodaka zajedno sa Crnogorcem Borisom Kopitovićem iz Tampinesa. Nešto slabiju partiju pružio je protiv Albireksa, bio kritikovan na društvenim mrežama, a onda samo četiri dana kasnije het-trikom, uz dve asistencije, učestvovao u velikoj pobedi Mornara nad Gejlangom.

S obzirom na to da je Dijego stigao kasno u predsezoni, da se još prilagođava novoj zemlji, novom fudbalskom stilu i da uči novi jezik, možda je razumljivo zašto u prva dva meča nije uspeo da zaiskri. Situacija je sve bolja, iako je još rana faza sezone, ima više nego dovoljno dokaza koji sugerišu da će se navijači Lajon Sitija radovati u narednim mesecima.

SINGAPUR 1 - 7. KOLO

Nedelja

14.30: (1,28) Lajon Siti (5,30) Balestijer Kalsa (9,00)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Singapur 1Lajon Siti SejlorsDijego Lopez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara