Lalatović promovisan u 16. klubu u karijeri: Nisam izvoljevao, dogovorili smo se za dva minuta

Vreme čitanja: 3min | čet. 16.11.23. | 14:38

"Iskren da budem, znao sam da ću jednom postati trener ovde"...

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Subotice)

U poslednjih pet utakmica fudbaleri Spartaka ne znaju za pobedu. Poslednji u nizu loš rezultat, poraz od Javora u Ivanjici (0:2), doprineo je da uprava kluba raskine saradnju sa ruskim strategom Aleksandrom Keržakovim i da se da u potragu za novim šefom struke. A kada je teško i kada su očekivanja velika, uvek se javlja ime i prezime čoveka od zadatka - Nenada Lalatovića. Iskusni strateg danas je zvanično predstavljen kao šef stručnog štaba Spartaka na Gradskom stadionu u Subotici.

Izabrane vesti

"Iskoristio bih priliku da se zahvalim bivšem šefu Keržakovu i njegovim pomoćnicima, poželeo bih im sve najbolje u nastavku karijere. Mislim da svi o novom šefu znate mnogo toga. Samo ću reći da je ostvarivao vanserijske rezultate gde god je radio, kao što su osvajanje Kupa sa Vojvodinom ili opstanak u ligi sa Radničkim iz Kragujevcau koji niko nije verovao“, kazao je predsednik Spartaka Nikola Simović i otkrio da će Lalatovićev pomoćnik biti Đorđe Turtorić, odnosno da je ugovor potpisan do kraja sezone.

Nenad Lalatović nije krio oduševljenje novim angažmanom.

"Velika mi je čast što sam postao trener Spartaka, u pitanju je veliki klub. Iskren da budem, znao sam da ću jednom postati trener ovde. Uvek kad sam dolazio imao sam osećaj da ću dobiti privilegiju da vodim ovaj klub. Dogovorili smo se za dva minuta. Nisam postavljao nikakve uslove, niti sam izvoljevao. Svestan sam kakva je situacija i prihvatio sam ovaj poziv vrlo radosno“.

Kada su ambicije u pitanju i ono čime raspolaže Lalatović je rekao:

"Znam šta se od mene očekuje. Imamo kvalitetan tim, ali neke stvari sigurno ne idu kako treba i moraju da se poprave. Tu pre svega mislim na defanzivu, jer je Spartak na poslednje dve utakmice primio pet golova. Igrači moraju da veruju u sebe. Tim je dobro selektiran i zaslužuje da igra u plej-ofu. Ovaj klub i Subotica kao grad moraju da imaju stabilnog superligaša i nadam se da će tako i biti. Nikome mesto u timu nije zagarantovano, mene ne zanima ko se kako zove i ko se kako preziva. Igraće najbolji, ko se najbolje pokaže na treningu. Volim da imam ratnike koji žive za pobedu, pošto i ja živim za nju. Uvek dajem 200 odsto sebe na svakoj utakmici i svakom treningu, pa ću to da očekujem i od njih”.

Po njegovom mišljenju liga nikada nije bila jaka kao ove sezone...

"Svako svakog može da pobedi, liga je izjednačena. U ovih 12 godina koliko radim, mislim da Superliga nikada nije bila ovako jaka. Očekuje me veliki posao, od narednih šest utakmica, gostujemo na četiri".

Na pitanje koliko je realno da subotička publika gleda Spartak u plej-ofu odogovrio je vrlo samouvereno:

"Realno je, jer Spartak ne zaslužuje samo da bude u Top 8, nego među pet. Ali i da nije tako došao bih. Uglavnom sam vodio ekipe iz vrha, međutim volim izazove. Dva puta sam preuzimao ekipe koje su se borile za opstanak. Kad sam uzimao Kragujevac, rekli su mi: “nemoj tamo, poginuceš.” I kada smo matematički gotovo ispali, mi smo vezali šest pobeda. Kada sam preuzimao GAT bilo je još teže. Sa njima nisam ispao, sa njima sam izbačen. Ali neću o tome da pričam".

Ponuda Sparta nije bila jedina...

"Imao sam poziv sa Kipra, takođe i dva iz Superlige. Odbio sam jer se ambicije klubova nisu poklapale sa mojim ambicijama. Spatak je došao sa konkretnom idejom i zato smo se brzo dogovorili. Uželeo sam se posla, nikada nisam imao problem da radim. Volim izazove, volim pritisak i bez toga ne mogu. Ne volim kada mi se nakači neko na vrat, ali i to me pokreće“, zaključio je novi trener Subotičana, kome je ovo 16. klub u karijeri.

Spartak odmah nakon reprezentativne pauze gostuje IMT-u, pa patom dočekuje Radnik iz Surdulice.

PIŠE: Oliver Nagel


tagovi

Nenad Lalatović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara