Predrag Rajković (©AFP)
Predrag Rajković (©AFP)

Lans je hit u Francuskoj: Rajković poslednja brana pred zahuktalim domaćinom

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.10.21. | 14:01

Liga 1: Drugoplasirani tim šampionata želi da zadrži status prvog pratioca nedodirljivog Pari Sen Žermena

Prošle sezone kao povratnik u Ligu 1, Lansu je umalo pobegla Evropa. Crveno-žuti su bili sedmi, ali u novom šampionatu timu sa severa Francuske smeši se mesto na međunarodnoj sceni. Pari Sen Žermen nezadrživo grabi ka kruni, dok je Lans na iznenađujućem drugom mestu.

Na stadion Feliks Bolar večeras (21.00) stiže Rems, čiji gol brani srpski reprezentativac Predrag Rajković. Bivši golman Jagodine i Crvene zvezde prima tek nešto više od gola po meču (devet pogodaka na osam utakmica). Gosti su na sredini tabele, sa čak četiri remija. Lans je prošle nedelje iznenadio Marselj na Velodromu, slavio je protiv čete Horhea Sampaolija sa 3:2. To je bio treći trijumf u prethodna četiri kola.

Izabrane vesti

21.00: (1,92) Lans (3,45) Rems (4,60)

Prva zvezda Lansa je Seko Fofana, vezista koji je prošle godine stigao iz Udinezea. Već je kapiten tima i najzaslužniji za odlične igre ekipe iz gradića na severu zemlje.

"Imam sreću da igram pored sjajnih momaka koji mi omogućavaju da zablistam. Ovde sam zbog tima. Trudim se da u svakom trenutku budem sve bolji“, rekao je Fofana, prenosi zvanični sajt Lige 1.

-------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------

Fofana je rođen u Parizu. Kao tinejdžer je potpisao za Mančester Siti, ali je posle pozajmice u Fulamu i Bastiji završio u Udinama. Mnogi su se čudili dolasku prošle godine u tada redove povratnika u Ligu 1, ali se reprezentativac Obale Slonovače ne kaje.

"Čim sam stigao u Lans na razgovor s direktorima kluba, imao sam osećaj da treba da ostanem, da dođem u Lans. Video sam da klub ima visoke ambicije“, istakao je Fofana.

Gosti imaju dosta problema oko tima u Lansu. Nedostajaće Gravilon zbog žutih kartona, a povređeni su Beriša, Dumbija, Hornbi, Ture, Zeneli i Kafaro. U sastavu domaćina neće biti samo Žana. Prošle sezone oba meča ovih rivala su završena remijima. U Lansu je bilo 4:4, dok je u Remsu na semaforu pisalo 1:1. Domaćin ima samo jedan trijumf ove sezone na svom terenu.

---------------------------------

Sve utakmice francuske Lige 1 možete da gledate uživo na portalu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.


tagovi

Francuska Liga 1Liga 1FrancuskaFrancuska 1LansLorijan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara