Đoan Laporta (Foto: ©Reuters)
Đoan Laporta (Foto: ©Reuters)

Laporta najavljuje još iznenađenja: Bernardo Silva? Poznajem neke ljude u Sitiju

Vreme čitanja: 3min | sub. 30.07.22. | 08:40

"Za one koji su iznenađeni, rekao bih da smo poprilično živi i da smo se vratili na tržište", poručuje predsednik katalonskog kluba

Navijači Barselone ga dižu u nebesa, bidućnost u ovom trenutku ostavljaju po strani i uživaju u onome što se trrenutno dešava na Nou Kampu, drugi pak sumnjičavo gledaju i pitaju se kako Đoan Laporta dovodi pojačanja ovog leta. Jer, kako je predsednik katalonskog kluba uspeo da od kluba "pred bankrotom" napravi najvećeg trošadžiju leta 2022. godine izučavaće se u godinama koje dolaze.

Uprkos tome što već godinu dana vuče igrače za dres, tražeći od njih da iznova pristaju na smanjenjegodišnjih primanja kako bi mogao da registruje skupocene novajlije, Laporta nema nameru da stane. Doveo je Franka Kesija i Andreasa Kristensena bez obeštećenja - ali uz godišnju platu od 6.000.000 godišnje - te istresao preko 150.000.000 za Roberta Levandovskog, Rafinju i Žila Kundea, ali - hoće još! Prema pisanju pojedinih španskih medija, naredna, videćemo da li i poslednja meta mogao bi da bude Bernardo Silva. Nije nikakva novost da je Portugalac na radaru Barselone, hteli su ga Katalonci prošlog leta, pa zimus, i nisu se još ohladili od ideje da ga dovedu. Pride, prema pisanju Ekipa, njegov agent Žorž Mendeš ga je prethodnih dana ponudio Barseloni (i Realu) i navodno stupio u kontakt sa čelnicima Katalonaca.

Izabrane vesti

Da nije završio sa prelaznim rokom Laporta je istakao još juče, kada je upitan da prokomentariše kritike iz Bajerna zbog silnog trošenja novca.

"Zamolio bih ih da se fokusiraju na svoj račun, dobili su dobar novac za Levandovskog. Za one koji su iznenađeni, rekao bih da smo poprilično živi i da smo se vratili na tržište. I moglo bi da bude još iznenađenja", rekao je Laporta.

Dan kasnije u intervjuu za CBS Sports Golazo indirektno je, komentarišući glasine o Bernardu Silvi, naglasio ko bi to mogao da bude.

"Bernardo Silva? Vrlo dobar igrač. Poštujem to što pripada Mančester Sitiju. Imam neke prijatelje tamo, poput Pepa Gvardiole, Ćikija Begiristajna i Al Mubaraka. Mnogo je ljudi koje poznajem", naglasio je Laporta.

Nije novost ni da Barselona već neko vreme želi Čelsijev defanzivni dvojac Sezar Aspilikueta - Markos Alonso.

"Njih dvojica u Barsi? Oni su pod ugovorom sa Čelsijem i mi to poštujemo kao i njihovog novog vlasnika. Imam poštovanje i za Alonsa i Aspilikuetu, oni su vrlo, vrlo dobri igrači. Pokazuju kvalitet i talenat, ali ne bih da pričam o njima."

Ono što javnost takođe interesuje je kako je Barselona i pored navodno slabije finansijske ponude uspela da dovede Kundea i tako "ukrade" Čelsiju još jedno pojačanje posle Rafinje.

"Igrač je dao prednost nama u odnosu na Čelsi pošto je shvatio da imamo održiv projekat sa trenerom koji se njemu sviđa. U ovom slučaju imali smo prednost u odnosu na našeg konkurenta. Igrač nam je takođe pomogao u ovom specifičnom poslu."

U prethodnom periodu se spekulisalo i o odlasku Frenkija de Jonga iz kluba, navodno se Barselona već dogovorila sa Mančester Junajtedom... Pa, da li će Holanđanin put Engleske?

"U fudbalu nikada ne znate. Sve zavisi od mnogo pojedinaca. Mogu da kažem da postoji velika mogućnost da ostane i ja ću učiti sve da tako bude."

Dodaje Laporta da De Jong, kako trenutno stvari stoje, neće pristati na finansijsku žrtvu kako bi pomogao klubu u registrovanju najnovijih pojačanja.

"Prva stvar koju želim da kažem je da mi želimo da Frenki ostane u Barseloni i on to želi takođe. Ono što pokušavamo sa njim je isto ono što radimo sa ostatkom ekipe, ali ne možemo da ga prisilimo da prihvati smanjenje plate. To je njegova odluka."


tagovi

Bernardo SilvaĐoan LaportaŽil Kunde

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara