Đoan Laporta (©Reuters)
Đoan Laporta (©Reuters)

Laporta se oglasio: Superliga je nužda

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.04.21. | 15:15

Prvi čovek Barselone ipak dodaje i da sportski rezultati moraju da se uzmu u obzir

Florentino Perez i Andrea Anjeli su kao najmoćniji branili ideju Superlige, ostali su ćutali dok projekat nije propao, pa su onda počeli da se izvinjavaju. Međutim, prvi čovek Barselone Đoan Laporta – koji je tu funkciju preuzeo tek početkom godine, kada je klub već ogrezao u dugovima od oko 1.000.000.000 evra – sada je konačno izašao u javnost. I poručio: Superliga je nužda.

Izabrane vesti

Moramo da budemo oprezni. Superliga je nužda. Ali sociosi će imati poslednju reč. Veliki klubovi donose veliki deo zarade i naš glas oko ekonomske distribucije mora da se čuje”, rekao je Laporta novinarima.

Podsetimo, predsednik Uefe Aleksander Čeferin prethodno je naveo da ga je Barselona razočarala nešto manje no ostali, baš zato što je Laporta u fotelji tek nekoliko meseci, dok je Đozep Marija Bartomeu još pre odlaska sa funkcije najavio da Blaugrana jeste za Superligu. Laporta je potom sebi kupio vreme time što je konačnu odluku prebacio na članove kluba, takozvane sociose.

Za razliku od Engleza se ipak ne izvinjava. Naprotiv, deluje da je i on načelno za više para za velike. Uz jednu napomenu…

Superliga mora da bude atraktivno takmičenje, ali zasnovano na sportskim rezultatima”, rekao je Laporta što je u suprotnosti sa konceptom od 15 garantovanih mesta za najveće.

(1,25) Barselona (6,25) Hetafe (11,0)

Ipak…

Potrebno nam je više sredstava kako bismo priredili jedan veliki šou”.

Zašto se onda odustalo? Pa, Barselona se bar zvanično i nije povukla, jedina još uz Real i Juventus.

Bilo je pritisaka na neke klubove, ali predlog i dalje postoji. Mi ozbiljno ulažemo, plate su visoke i sve to treba uzeti u obzir. O tome mora da se misli na isti način kao i o sportskim zaslugama”, završio je Laporta.

Ovde se baš i ne slažemo, ali…



tagovi

Đoan LaportaEvropska Superliga

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara