Ilustracija (©FK Škendija)
Ilustracija (©FK Škendija)

Lavovi gosti ljutitom i revoltiranom šampionu, Tikveš pada na "romantika"

Vreme čitanja: 3min | ned. 22.08.21. | 12:09

Škendija u čijoj svlačionici više ne vlada šampionska atsmofera, za neuspehe u prva tri kola okrivila sudije

U redovima šampiona Škendije vladaju ljutnja i revolt posle tri odigrana kola. Tim koji je bio dominantan prošle godine, ove sezone ne može da pobedi, pa je uperio prst ka sudijama i zatražio pravdu neposredno pred meč sa Makedonijom Đorče Petrov.

Škendija će se u četvrtom kolu Prve makedonske fudbalske lige (PMFL) sastati sa Lavovima na svom terenu u Tetovu (16.00). Dvadeset četiri sata pre utakmice, klub je izdao saopštenje u kojem deo krivice za loš start svaljuje na loše suđenje u uvodna tri kola. Klub je u 17-minutnom materijalu naveo trenutke koji su navodno promenili tok utakmica.

Izabrane vesti

Ali, Škendija mora da prizna da su njihovi napadači zaboravili da postIžu golove...

Besart Ibraimi, najbolji strelac u istoriji Prve lige, prošle godine strah i trepet za svakog rivala, ove godine teško pogađa. Nedostaje timska hemija koju je Škendija posedovala. Atmosfera je klimava, nisu samo sudije krive. Ostaje dilema da li će trener Bruno Akrapović vratiti Ibraimija i Armenda Alimija među startere. Njih dvojica nisu odigrali poslednji meč u potpunosti – prvi je ušao sa klupe na poluvremenu, drugi nije bio ni u protokolu. Razlog je, nezvanično, verbalni duel koji su igrači imali sa novim strategom na meču sa Renovovom.

"Očekujemo pobedu i tri boda. Odigrali smo dobar meč protiv Bregalnice, ali sreća nije bila na našoj strani. Ako ne napravimo greške u odbrani i iskoristimo šanse u napadu, siguran sam da će rezultat biti pozitivan za nas", kaže Buno Dita iz Škendije.

Od ostalih igrača, neće igrati Kamer Kjaka, zbog povrede. Makedonija Đorče Petrov je u naletu, u prethodnom meču je dala pet kola Skoplju. Škendija mora da bude oprezna, jer Lavovi mogu da ugrizu...

Zanimljivo će biti u Skoplju, gde Rabotnički dočekuje Tikveš (16:00). Novajlija je među timovima bez pobede u Ligi. Nakon povratka u elitni rang, prvi put posle 17 godina, tim Paneta Blaževskog ima jedan remi i dva poraza. Rabotnički, pak, ulazi motivisan. Romantičari žele da pobede rivala i vrate se na pobednički kolosek. Rabotnički je neposredno pre četvrtog kola potpisao defanzivca Dina Alomerovića, koji se drugi put vratio u klub, ali verovatno neće igrati, zbog nedovršene dokumentacije.

Najzanimljiviji meč ovog kola biće u Strumici, gde će Akademija Pandev igrati sa najprijatnijim iznenađenjem Renovom. Malo ko je očekivao da će Gipsare Ćatipa Osmanija nakon tri odigrana kola biti među najboljim timovima u ligi.

Aleksandar Vasoski će na raspolaganju imati ceo tim, a pitanje je da li će odbrana Renove uspeti da zaustavi najboljeg strelca ove sezone Martina Mirčevskog, koji je u tri meča postigao četiri gola.

Škupi Goceta Sedloskog je pred teškim gostovanju protiv Struge. Teško je bilom kome da pobedi Strugu u gradu pored jezera. U četiri međusobna susreta do sada na tiom terenu Škupi je samo jednom stigao do tri boda. Ljudi iz Čaira sanjaju o tituli, ali ako to žele, moraće da pokažu kvalitet i ambicije u ovom meču koji će biti poseban za 20-godišnjeg levog beka Blerton Šejia, koji će igrati protiv tima iz rodnog grada u kojem je počeo karijeru.

"Povratak u Strugu biće emotivan jer je to klub u kojem sam počeo fudbalsku karijeru. Biće to za mene posebna utakmica. Znam da će biti teško. Ali dobro smo se pripremili i nadam se osvajanju tri boda", najavio je meč Šeji.

U ostalim utakmicama Skoplje će u Avtokomandi ugostiti bitoljski Pelister, prikovan za dno bez ijednog pogotka ili osvojenog boda, dok se neizvestan meč očekuje između Boreca iz Velesa i Bregalnice Štip.


tagovi

Makedonija 1ŠkendijaŠkupiFK RabotničkiRabotničkiAkademija PandevRenova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara