Lazar Marković, Takuma Asano i Bibars Natho (© Star sport)
Lazar Marković, Takuma Asano i Bibars Natho (© Star sport)

Lazar Marković oštro po Asanu: To nam je hvala!? Nisi davao golove zato što si bio sam na terenu

Vreme čitanja: 3min | ned. 02.05.21. | 15:22

„Ovde se ne radi o novcu i platama, već o odnosu prema klubu i nama unutar njega", kaže zamenik kapitena crno-belih

Muk u svlačionici Partizana. Neverica. Krajnje neprijatno iznenađenje. Servirao ga je Takuma Asano odlukom da pre kraja sezone napusti klub, odleti za Japan, a pritom se nikome ne javi.

Ni treneru, ni saigračima s kojima je delio dobro i zlo u poslednje dve sezone. Bez pozdrava je rešio da okonča misiju u Srbiji i to je ono što najviše boli sportski sektor crno-belih.

Izabrane vesti

Zamenik kapitena Lazar Marković ne ulazi u Asanove motive (kašnjenje plata, op. au), ali ističe da se, poput ostatka tima, oseća iznevereno.

Toliko sam razočaran, na današnji sveti dan, da nemam reči. Ovo govorim u svoje i, nadam se, u ime svih saigrača. Praznici su, imamo slobodne dane, nisam stigao ni sa kim da razgovaram, ali već sutra imamo trening kada nas, kao tim, čeka ova tema“, istakao je Lazar Marković u izjavi dostavljenoj medijima.

Asano je u petak napustio Srbiju i vratio se za Japan, odakle je – prepotstavka je smišljeno, jer na to navodi tajming objave oproštajnog pisma – rekao da je sa Partizanom završio, pošto su mu kasnile plate, iako iz kluba poručuju da su mu dužni samo oko 35.000 evra.

Ovde se ne radi o novcu i platama, već o odnosu prema klubu i nama unutar njega. Da neko pogrešno ne razume, svi rade za novac i trebalo bi da budu plaćeni, ali postoji način na koji se nešto radi i u koje vreme. Ovo govorim kao neko ko je ponikao u Partizanu i sa mojim saigračima se mesecima i godinama borim za sveti grb“.

Boli Markovića način na koji je njegov kolega iz ofanzive rešio da završi misiju u Humskoj. Posebno što nijednim gestom u „Zemunelu“ niko nije mogao da pretpostavi šta će se desiti.

Da ostavi čitav tim na cedilu, trenera, saigrače i klub, tri nedelje pre kraja sezone i utakmicu finala Kupa Srbije? Da isključi sve telefone, ode za Japan i ni sa kim se ne pozdravi? To isto veče smo se vraćali svi autobusom sa gostovanja (u Novom Sadu, op. au), nasmejani i srećni, ne sluteći šta sprema! Ovo je nečuveno“.

Na još jedan detalj ukazuje bivši reprezentativac Srbije.

Svaki stranac koji je došao u Partizan je uvek bio više poštovan i ispoštovan od strane svih nas! Trudili smo se da se osećaju kao kod kuće i da im našim igrama pomognemo da i budu najbolji! To je i slučaj sa Asanom. Odigrao je sezonu života i postigao dvadeset golova zbog tima, ne jer je bio sam na terenu. I to nam je hvala?!“

Najveći problem do kraja sezone imaće struka, jer je Takuma Asano prvi strelac tima i nadali su se u Partizanu da bi mogao da bude oslonac sastava Aleksandra Stanojevića u borbi za trofej sa Crvenom zvezdom 25. maja.

Što se tiče nas kao tima, ko ne želi da bude u Partizanu, nema mu ni mesta! Mi ćemo se konsolidovati i nastaviti našu borbu. Još jači“, dopunio je Lazar Marković.


tagovi

Takuma AsanoLazar Marković

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara