Leonardo (©Reuters)
Leonardo (©Reuters)

Leonardo se otvorio: Nema brige zbog Nejmara i Mbapea, Di Marija ostaje, s Ronaldom ne pregovaramo trenutno

Vreme čitanja: 3min | čet. 11.03.21. | 20:43

“Jako nas čini srećnim to što se svi najbolji igrači sveta povezuju s našim klubom. To je dobro za nas. Prelazni rok je živa stvar, stalno se nešto dešava. PSŽ je poželjna sredina, generalno. Svi veliki igrači su povezani s klubom“

Pari Sen Žermen bi mogao da bude u centru pažnje tokom letnje transfer pijace. Mesecima unazad spekuliše se da bi francuski gigant mogao da ostane bez Kilijana Mbapea pošto ugovor još nije produžen, a pominju se senzacionalni transferi Serhija Ramosa iz Real Madrida i Kristijana Ronalda samo dva dana pošto je Juventus eliminisan iz Lige šampiona.

Upravo zbog svega što se u ovom trenutku pominje javnosti se obratio sportski direktor PSŽ Leonardo.

Izabrane vesti

Poslednja vest glasi - Sveci su dogovorili produžetak ugovora sa Anhelom di Marijom na još godinu dana, odnosno do juna 2022. godine.

“Pregovori idu u pravom smeru. Gledaćemo da u narednim danima završimo posao. U ovom trenutku ništa nije potpisano“, izjavio je Leonardo.

Verovatno najvažnija karika u klupskim planovima je – Kilijan Mbape. S njegovim potencijalnim odlaskom PSŽ bi navodno krenuo po potpis Kristijana Ronalda, mada na Parku prinčeva žele da zadrže temelj koji čine Mbape i Nejmar.

“Svi znaju našu nameru. Razgovaramo sa obojicom, pokušavamo da dođemo do dogovora što pre. Razgovaramo i mogu da kažem da pregovori idu napred. Ali, videćemo šta će biti. Doći ćemo u nekom trenutku do tačke kada moramo da prelomimo i rešimo sadašnju poziciju, da znamo šta je to što jedan i drugi žele. Najvažnije nam da sve bude jasno i otvoreno. Mbape ima ugovor s nama do juna 2022. godine i to je činjenica“, podseća Leonardo i dodaje:

“U ovom trenutku nema razloga da budem zabrinut“.

Mesecima unazad iz Pariza se gradi ideja da se na leto krene po Lionela Mesija, zbog čega je PSŽ dobio otvorene kritike svih iz Barselone, a pogotovo tadašnjeg kandidata, a sada novog-starog predsednika kluba Đoana Laporte.

“Danas smo fokusirani samo na obaveze koje imamo, jer nam predstoji odlučujući period sezone. Nemamo nikakve velike planove za budućnost, osim da produžimo ugovore s našim igračima. Moramo i da pratimo finansije jer nam je to jako važna stvar. Što se tiče Laportinih kritika, on je rekao šta je imao, ali sve ostaje među nama. Nemam šta drugo da kažem. Svako ima svoju ulogu, život ide dalje“.

A, da li je istina da PSŽ sada želi Kristijana Ronalda, koji je navodno jako blizu odlaska iz Juventusa?

“Jako nas čini srećnim to što se svi najbolji igrači sveta povezuju s našim klubom. To je dobro za nas. Prelazni rok je živa stvar, stalno se nešto dešava. PSŽ je poželjna sredina, generalno. Svi veliki igrači su povezani s klubom. To je nešto što posebno cenimo. Uvek smo u poziciji da pričamo o tako dobrim igračima koji žele da dođu kod nas. Što se Ronalda tiče, u ovom trenutku nema ništa, nema pregovora s njim“.

Leonardo je takođe pohvalio timski uspeh i eliminaciju Barselone u ranoj fazi sezone, kao i to kako je PSŽ odreagovao posle onog gola Lionela Mesija, a rekao je da je veliku ulogu imao Maurisio Poketino s velikim govorom koji je održao na poluvremenu drugog susreta...



tagovi

Pari Sen ŽermenKilijan EmbapeKristijano RonaldoLionel MesiAnhel Di MarijaLeonardo

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara