Vesli Fofana (©Reuters)
Vesli Fofana (©Reuters)

Lester odbio i Čelsijevih 83.000.000 evra za Fofanu, Tuhel se okreće drugim rešenjima?

Vreme čitanja: 4min | sre. 24.08.22. | 02:22

Istovremeno, Plavci u završnoj fazi pregovora sa Bajerom oko transfera Kaluma Hadson Odojija, dok spekulacije o senzacionalnoj kupovini Entonija Gordona rastu...

Na Stamford Bridžu je neko ozbiljno pobrkao lončiće. Ako je novi vlasnik Čelsija Tod Boli mislio da će sumanutim kupovinama kupiti mir u klubu i poverenje navijača, grdno se prevario. Posle loma kase zbog Marka Kukurelje u Čelsiju nemaju mnogo sreće na transfer pijaci jer se Everton još iz nekog razloga ne da kada je u pitanju prodaja Entonija Gordona za vrtoglavu sumu od 71.000.000 evra, dok Lester takođe odoleva kada je u pitanju prodaja Veslija Fofane.

Sa Ostrva je u kasnim večernjim satima došla informacija da je Lester odbio i treću zvaničnu ponudu iz Zapadnog Londona za 21-godišnjeg štopera za sumu od 83.000.000 evra. Skaj Sport piše da je fiksni deo bio 71.000.000 evra, ostalo bi išlo kroz bonuse, s tim što postoji začkoljica. Naime, Lester bi teško mogao da dobije kompletnih 83.000.000 evra jer su navodno pomenuti bonusi bili "suviše ambiciozni" što dakle ukazuje na to da je postojao niz teških uslova koje bi Francuz morao da ispuni kako bi se klauzule aktivirale. Svakako, u Lesteru su i po treći put dali negativan odgovor.

Izabrane vesti

Šta sve ovo dalje znači za Čelsi, Lester i Fofanu? Brendan Rodžers je posle dramatične pobede nad Stokportom posle boljeg izvođenja jedanaesteraca poručio da Fofana i dalje trenira sa drugim timom pošto se nije pojavljivao na treninzima prošle sedmice. Talentovani Francuz pokušava na sve načine da izboksuje transfer na Stamford Bridž jer želi da napravi iskorak u karijeri, zaigra Ligu šampiona i tako sebi uveća šanse da bude izabran od strane Didijea Dešana u tim koji će braniti svetsku titulu u Kataru krajem godine. Biće interesantno videti da li će se mladi defanzivac naći u timu za vikend, s obzirom da Lisice gostuju upravo Čelsiju...

Subota, 16.00: (1,40) Čelsi (4,90) Lester (9,00)

Podsetimo, Rodžers je već poručio da će Čelsi morati da obori svetski rekord za obeštećenje jednog defanzivca ako želi da potpiše Fofanu, što bi zapravo bila suma od minimum 100.000.000 evra. Čelsi je pokušao sa nekoliko varijanti i nije uspeo, iako je Fofana velika želja ne samo Tomasa Tuhela, već i Toda Bolija koji obavlja i funkciju generalnog direktora. Dok Skaj ne ulazi u dalje korake Čelsija, San piše da Tuhel posle još jednog odbijanja sada insistira na tome da sagledaju alternativna rešenja tokom poslednjih sedam dana prelaznog roka.

Nemac je svestan da u odbrani ozbiljno škripi i da je klubu potrebno bar još jedno rešenje kako bi se nadomestili odlasci Antonija Ridigera i Andreasa Kristensena, mada ni Tijago Silva nije u cvetu mladosti... Ovih dana se u ostrvskoj štampi pominje se šokantna mogućnost da Čelsi uzme Harija Megvajera od Mančester junajteda u direktnoj trampi za Kristijana Pulišića. Odbačeni kapiten Junajteda navodno želi da se bori za svoje mesto u postavi, ali Erik Ten Hag posle inicijalne odluke da povuče Engleza na klupu sada ozbiljno razmišlja o mogućnosti da ga potpuno ukloni iz tima i pokuša istovremeno da dobije kvalitetno rešenje na krilu.

Dok se na Stamford Bridžu još priprema teren za neke potpuno lude poslove, istovremeno se radi i na odlascima. Prvi u redu je Kalum Hadson Odoi koji je nadomak prelaska u Bajer Leverkuzen. Pregovori su u poodmakloj fazi, a sa nemačkim klubom uveliko pregovaraju Kalumov brat i otac koji vode računa o njegovoj karijeri. Bajer je spreman da pruži mladom izdanku Čelsijeve škole minutažu i prostor koji ne dobija u svojoj kući.

Klubovi su se navodno već dogovorili da podele trošak oko Kalumove plate koja na nedeljnom nivou iznosi više od 110.000 evra, a trenutno se radi na obeštećenju koje bi Bajer platio za pozajmicu. Interesantno je da se među navijačima pokrenula diskusija na temu odlaska 22-godišnjeg krilnog igrača u momentu kada se spekuliše o basnoslovnoj sumi novca za dete Evertona, pogotovo jer pokrivaju slične pozicije na terenu... Istovremeno se još pregovara sa Barselonom o kupovini Pjera Emerika Obamejana i navodno bi njegov odlazak otvorio prostor za registraciju Žila Kundea.

Pored Hadson Odojija, dozvolu da idu na pozajmice imaju još Itan Ampadu koji je meta Specije, te Trevo Čaloba koga merka Inter. Očekujte pravu buru na Bridžu do kraja prelaznog roka!


tagovi

Vesli FofanaKalum Hadson OdoiČelsiLesterLester SitiBajer LeverkuzenLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara