Stadion Levantea (©Reuters)
Stadion Levantea (©Reuters)

Levante gazi kod kuće, bolnica u Valjadolidu

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.01.21. | 10:46

Tim iz Valensije juri petu uzastopnu pobedu na svom terenu u Primeri. Gosti bez 10 igrača

Novo kolo Primere večeras (21.00) otvaraju Levante i Valjadolid. Za oba tima glavni cilj u ovom šampionatu Španije je opstanak. Tim iz Valensija igra odlično u poslednje vreme, pogotovo na svom terenu. Levante ima čak četiri pobede u nizu na svom terenu. Počeo je prvenstvo sa četiri meča bez trijumfa na svom terenu (tri remija i poraz), ali je onda usledilla odlična serija. Nisu velikani padali u Valensiji, ali Betis i Sosijedad su solidni skalpovi.

Razlika na tabeli između ova dva tima je samo tri boda u korist domaćina, a Levante ima samo pet bodova više od Elčea, ekipe koja je trenutno na mestu koje vodi u Segundu. Jasno je da će oba tima grčevito da se bore za opstanak u društvu najboljih.

Izabrane vesti

Valjadolid je solidan gost. Nije poražen već tri meča u nizu. Proradio je Izraelac Šon Vajsman, koji je letos plaćan Volzbergeru čak 4.000.000 evra. Prošle sezone je bio najbolji strelac austrijske Bundeslige sa 30 pogodaka. U novom klubu dao je tri gola, a tek u poslednjih mesec dana se izborio za mesto u startnih 11.

Gosti dolaze oslabljeni u Valensiju bez dvocifrenog broja igrača. Roke Mesa je suspendovan zbog crvenog kartona u meču sa Elčeom (2:2). Kažnjen je sa dva meča pauze. Bolesni su Žota, Valdo Rubio i Marokanac Javad el Jamig, a povređeni su Raul Garsija, Serhio Gvardiola, Seid Janko, Kiko, Markos Andre i Havijer Sančez. Za Levante neće igati Dakur, Kampanja i crnogorski reprezentativac Nikola Vukčević.

Poslednje četiri utakmice ova dva kluba dolazio je tip 0-2. U prvom delu sezone u Valjadolidu bilo je 1:1. Levante je pobedio tim sa Zorilje na poslednja tri meča na svom stadionu.

Meč Primere, Levante - Valjadolid (21.00) možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.


tagovi

PrimeraŠpanijaLevanteValjadolid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara