Emerson Rojal (Reuters)
Emerson Rojal (Reuters)

Lider Premijer lige se ne šali: Barsa pristaje na Totenhemovih 30.000.000 za Rojala

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.08.21. | 14:32

Barsa je ovog leta vratila Rojala iz Betisa za 9.000.000, a mogla bi do još 18.000.000 čistog profita budući da zeleno-beli imaju pravo na deset posto od naredne prodaje

Mimo svih očekivanja, Totenhem je otvorio sezonu u Premijer ligi sa tri pobede i prvi put u istoriji kluba to učinio bez primljenog gola. Napadački igra Sparsa nije delovala naročito ubedljivo, ali zasad daje rezultate. Sa druge strane, odbrana je sa visokim ocenama, a tek se čeka u centralnom delu odbrane standardno zaigra novajlija Kristijan Romero. Bez obzira na to, Sparsi žele da kvalitetno odrađen prelazni rok krunišu potpisom desnog beka Barselone Emersona Rojala.

Dan i po pre zatvaranja letnje fudbalske pijace, londonski klub se sa Barselonom dogovorio da plati obeštećenje od oko 30.000.000 evra u koji su uključeni i bonusi, mada posao još nije zaključen. Kada se to dogodi, ostaje da se utanače lični uslovi sa Rojalom. Barsa je prvobitno odbila trampu u sklopu koje je premijerligaš zamislio da joj pošalje Serža Orijea i Totnehmeu je odmah bilo jasno da će stazama novca morati do željenog cilja. Ipak, je Barseloni u ovom trenutku više od svega potreban upliv svežeg kapitala.

Izabrane vesti

Rojal je velika želja Nuna Espirita Santa koji ga je pratio još od januara 2019. godine kada se pridružio Betisu. Iz tog istog Betisa se ovog leta vratio na Kam Nou za 9.000.000 evra, a iako se nadao aktivnom učešću u Barseloninoj novoj sezoni, deluje da je selidba u London neminovna. Ono što može da ga raduje jeste da bi u Londonu izvesno odmah dobio mesto u startnoj postavi. Od desnih bekova na raspolaganju su još Serž Orije i Met Doerti.

Barselona je solidno pokrivena na pomenutoj poziciji sa Seržinjom Destom i Serhijem Robertom, uz mogućnost da po potrebi tu stane i Oskar Mingeza. Zato se i odlučila da prihvati ponudu koja bi joj ovog leta donela 18.000.000 čistog profita. Zašto 18.000.000, a ne 21.000.000? Zato što Betis ima pravo na deset posto novca od naredne prodaje, a to je 3.000.000 od pomenutih 30.000.000.

Poslednje dve sezone u Betisu zavrio je sa vrlo upečatljivim brojkama za fudbalera koji se vodi kao odbrambeni. Odigrao je 79 mečeva, postigao pet i namestio deset golova. Upravo bi Rojal mogao dodatno da ubrza igru Totenhema. Sa njim na desnoj i Serhijom Regilonom na levoj strani, lider Premijer lige bi bio izuzetno opasan po bokovima.

Podsetimo da je Totenhem ovog leta već doveo štopera Kristijana Romera i golmana Pjerluiđija Golinija na pozajmice, odnosno kupio Pepea Sara iz Meca (16.900.000 evra), kao i Brajana Hila (25.000.000) za kojeg je u sklopu trampe u Sevilju poslat Erik Lamela. Naravno, najveće pojačanje je činjenica da Hari Kejn nije napustio novi Vajt Hart Lejn.



tagovi

Emerson RojalBarselonaTotenhem

Obaveštavaj me

Totenhem
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara