Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

Lids ili Sautempton za povratak u Premijer ligu i najmanje 157 miliona evra

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.05.24. | 11:23

Meč sezone u Čempionšipu, ko ide na glavnu englesku pozornicu?

Vembli će ove nedelje biti domaćin meča sezone u engleskom Čempionšipu. U finalu plej-ofa za promociju sastaju se Lids i Sautempton, koji se bore za popunu poslednjeg mesta u Premijer ligi za sezonu 2024/2025. Takođe, legendarni stadion će sledeće subote biti domaćin i finala Lige šampiona.

Sukob Belih i Svetaca je od velikog značaja za protagoniste, zbog toga što donosi mesto u najjačem rangu engleskog fudbala i veliku finansijsku dobit u vrednosti od najmanje 157.000.000 evra.

Izabrane vesti

Ovo će biti i prilika da se jedan od timova već odmah vrati u elitu. Minule sezone iz Premijer lige su ispali Lester, Lids i Sautempton, a ove su direktan plasman u najjače englesko društvo izborili Lester i Ipsvič, koji je uspeo da se vrati na glavnu nacioanlnu pozornicu posle 22 godine.

Oba tima su svoje prve mečeve u polufinalu odigrali bez golova, da bi kod kuće Lids pobedio Norič sa 4:0, dok su Sveci na Sent Merizu sa 3:1 bili bolji od VBA i tako obezbedli kartu za Vembli.

16.00: (2,40) Lids (3,45) Sautempton (3,15)

Lids je zbog loših rezultata na kraju ligaškog dela sezone propustio priliku da obezbedi direktan plasman, a sada će gledati da se iskupi i uspe da preokrene sezonu. S druge strane, Sautempton kojeg sa klupe predvodi Rasel Martin, će da pokuša da preko većeg procenta poseda lopte kontroliše utakmicu i tako ostvari željeni cilj.

Šta kaže tradicija kada su u pitanju mečevi finala plej ofa? Lids je tri puta igrao mečeve za promociju i sva tri puta bio poražen. Davne 1987. godine je izgubio od Čarltona, dok je 2006. na Milenijumu u Kardifu izgubio od Votforda. Poslednji poraz u mečevima za promociju im se dogodio 2008. godine kada su izgubili od Donkastera, ali u meču za promociju u Čempionšip. Za Sautempton ovo će biti prva finalna utakmica za promociju.

Najveći engleski stadion je rasprodat i nema sumnje da nas očekuje spektakl koji će prirediti navijači i jednog i drugog tima. Znajući da je ovo važna utakmica očekuje nas tvrd meč, jer i obe ekipe znaju da mesto za popravni posle večerašnje utakmice nema.

Sautemptonu u korist ide činjenica da je ove sezone u Čempionšipu oba puta pobedio Lids, a slavio jei u poslednom kolu ligaškog dela. Tim sa Eland Rouda će sigurno želeti da se osveti i ne priušti treći poraz u nizu od aktuelnog rivala.

Što se tiče problema sa povredama, za Lids neće igrati Patrik Bamford koji se krajem sezone povredio u meču sa Midlzbroom, takođe još od kraja prošle godine trener kluba iz Zapadnog Jorkšira Danijel Farke ne može da računa na Holanđanina Paskala Strejka. Sveci već dva meseca ne mogu da računaju na prvog golmana ekipe Gavina Bazunua, dok će i bivši vezista Seltika Strujart Amstrong biti van stroja za ovu utakmicu.

Jedan od mečeva sa najvrednijom novčanom nagradom u fudbalu će pored promocije u viši rang, od TV prava i sponzorstva pobedniku doneti najmanje 157.000.000 evra.

Utakmica na Vembliju počinje od 16.00 časova a prenos je obezbeđen na kanalu TV Arena Premium 2.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

ČEMPIONŠIP - FINALE (VEMBLI)

Nedelja

16.00: (2,40) Lids (3,45) Sautempton (3,15)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ČempionšipLidsSautempton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara