(©Reuters)
(©Reuters)

Liga Evrope je Emerijevo takmičenje, sa Viljarealom krči put do četvrtog trofeja

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.03.21. | 14:04

Sa Seviljom se tri puta uzastopno popeo na tron, može li da pozlati i Žutu podmornicu?

Žuta podmornica torpedovala je Dinamo u Kijevu, ponela je iz Ukrajine 2:0, a Unaj Emeri je potvrdio da mu pripada vladarska kruna u drugom po snazi takmičenju na Starom kontinentu. Gospodari Unaj Emeri Ligom Evrope, to je njegovo takmičenje. Tata-mata je za Ligu Evrope, savršeno pliva kroz nju i zato Žuta podmornica spokojno dočekuje revanš u Španiji.

Možda se Unaj Emeri nije snašao na klupama Arsenala i Pari Sen Žermena, mogu da mu se ospore dostignuća sa najvećim timovima u elitnom takmičenju, ali kada vodi tim u Ligi Evrope, svi mirno stoje. Ništa veliko nije napravio u Ligi šampiona, često mu se to spočitava, ali je vladar Lige Evrope. Sa Seviljom je tri puta osvajao pehar, i to uzastopno, sa Arsenalom je stigao do finala, a sa Viljarealom preti da se četvrti put popne na tron.

Izabrane vesti

21.00: (1,57) Viljareal (3,90) Dinamo K. (6,25)

Sedam puta je zakoračio u Ligi Evrope, tri puta je krunisan, a u osmom pohodu teži da stigne do 50 odsto uspešnosti. Stigao je na leto u Viljareal i na dobrom je putu da pozlati Žutu podmornicu. Španski stručnjak je u Kijevu 101. put vodio neki tim u Ligi Evrope, njegovi izabranici su se postarali da mu ukrase to dostignuće.

Superiorna je bila Žuta podmornica u Kijevu. Prekinula je loš niz rezultata, koji nije bio vezan za Ligu Evrope. Ulio je taj trijumf samopouzdanje Emerijevoj četi, odrazilo se to i na Primeru – protiv Eibara je prekinuta crna serija u Primeri od osam utakmica bez pobede – a Viljareal je spreman da još jednom potopi Dinamovu lađu.

Pomalo neobično, Viljarealu su put ka prolasku u četvrtfinale trasirali defanzivci. Pau Tores i Raul Albiol su odradili svoj posao u defanzivi, mreža je ostala netaknuta, a pobrinuli su se i za to da se iz Kijeva vrate sa osmehom na licu. Pau Tores je otvorio Dinamo, a Raul Albiol je u jubilarnom 100. nastupu u Evropi podebljao trijumf.

........................................................................

* Mozzart asistenti dolaze na vaš prag radi uplate depozita i isplate dobitaka - svakog dana biće dostupni od 08 do 22, a brojeve telefona na koje ih možete pozvati pronađite OVDE.

..........................................................................

Četa Mirčee Lušeskua će u Španiji strahovati upola manje. Pau Tores će propustiti revanš, a upitan je nastup Manua Trigerosa i golmana Ruljija. Ipak, očekuje se da oni zaigraju. Mirčea Lučesku nema previše dilema. Mogao bi da izvede identičan sastav kao u Kijevu protiv Viljareala, a od igrača koji bi bili u užem krugu za ovaj meč ne može da računa samo na Benjamina Verbiča.

Tradicija je na strani Viljareala uoči susreta sa kijevskim Dinamom. Žuta podmornica već je jednom eliminisala Dinamo. Bilo je to 2005. godine. U Kijevu su odigrali meč bez golova, a u revanšu su Lusijano Figeroa i Santi Kazorla pogurali Viljareal u osminu finala Lige Evrope.

Žuta podmornica samo jednom u istoriji nije prošla dalje kada je u prvom meču stekla prednost. Jirgen Klop i Liverpul su pokvarili stoprocentan učinak španskog tima, ali se tada revanš igrao na Enfildu. Sada Viljareal kuje sudbinu u sopstvenom dvorištu.

VILJAREAL – DINAMO KIJEV

VILJAREAL – stadion El Madrigal

Bez prisustva gledalaca

Sudija: Ekberg (Švedska)

VILJAREAL: Rulji, Kosta, Fojt, Albiol, Pedraza, Trigeros, Kapue, Pareho, Čukvueze, Alkaser, Moreno

DINAMO: Buščan, Kedziora, Popov, Zabarnji, Mikolenko, Cigankov, Sidorčuk, Šaparenko, Rodriges, Bijalski, Besedin

LIGA EVROPE – OSMINA FINALA (REVANŠI)

Čertvrtak

18.55: (1,42) Arsenal (4,50) Olimpijakos (7,75) /prvi meč: 3:1/

18.55: (4,90) Dinamo Z. (3,50) Totenhem (1,93) /prvi meč: 0:2/

18.55: (3,25) Molde (3,30) Granada (2,25) /prvi meč: 0:2/

18.55: (2,75) Šahtjor (3,05) Roma (2,75) /prvi meč: 0:3/

21.00: (3,35) Milan (3,35) Mančester Junajted (2,20) /prvi meč: 1:1/

21.00: (2,35) Rendžers (3,30) Slavija P. (3,05) /prvi meč: 1:1/

21.00: (1,57) Viljareal (3,90) Dinamo K. (6,25) /prvi meč: 2:0/

21.00: (3,35) Jang Bojs (3,45) Ajaks (2,15) /prvi meč: 0:3/

***kvote su podložne promenama


tagovi

ViljarealDinamo KijevLiga EvropeUnaj Emeri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara