Ezekjel Ponse (©AFP)
Ezekjel Ponse (©AFP)

Liga Evrope kreće iz Moskve: Spartak i Legija u okršaju autsajdera

Vreme čitanja: 3min | sre. 15.09.21. | 13:37

Ruski i poljski tim u zapećku Lestera i Napolija koji čine Grupu C

Liga Evrope se vraća na meni, a Spartak iz Moskve domaćin je uvodne utakmice turnira protiv šampiona Poljske Legije iz Varšave. Obe strane će se smatrati autsajderima za prolaz u nokaut fazu, pošto im se u Grupi C pridružuju Lester i Napoli.

Pošto je u kvalifikacijama za Ligu šampiona pretrpeo ukupan poraz od Benfike od 2:0 i ispao u grupnu fazu Lige Evrope, Spartak iz Moskve će se nadati da će da izbori nokaut fazu prvi put posle 10 godina. Sastav Ruija Vitorije imao je slab početak nove domaće kampanje, pobedivši i izgubivši po tri utakmice u prvih sedam ligaških duela. Crveno-beli trenutno zauzimaju deveto mesto na tabeli Premijer lige Rusije i sedam bodova je iza lidera Zenita iz Sankt Peterburga.

Izabrane vesti


16.30: (1,95) Spartak Moskva (3,50) Legija (4,40)

Spartak je krenuo u svoju prvu utakmicu Lige Evrope sa lošim rezultatom u evropskim takmičenjima, pobedivši samo u četiri od poslednja 22 meča, isključujući kvalifikacije. Takođe Moskovljani nisu uspeli da pobede večerašnjeg protivnika u prethodna dva susreta. Bilo je to u sezoni 2011/12, kada su ukupnim skorom 5:4 ispali iz kvalifikacija za Ligu Evrope.

Kao i Spartak iz Moskve, Legija takođe nije uspela da napreduje u kvalifikacijama za Ligu šampiona ove sezone i kasnije je ispala u grupnu fazu Lige Evrope. Ekipa trenera Česlava Mihnijevica poražena je ukupnim rezultatom 2:1 od zagrebačkog Dinama, pre nego što je savladala Slaviju 4:3 u plej-ofu Lige Evrope. Napadač Mahir Emreli postigao je tri gola u dve utakmice sa Česima.

Legija je jedan od osam aktuelnih nacionalnih prvaka u ovosezonskoj Ligi Evrope, a na ovaj turnir je varšavski tim stigao pošto je u prošlom mandatu osvojio rekordnu 15. titulu šampiona Poljske. Domaća forma armijskog kluba je impresivna poslednjih godina, iako nije uspeo da impresionira u Evropi, izgubivši 11 od poslednjih 16 duela u velikim UEFA takmičenjima, ne računajući kvalifikacije.

Spartak iz Moskve će ostati bez beka Pavala Maslova i napadača Georgija Melkadzea koji pate od povreda stopala i mišića. Očekuje se da će bivši vezista Čelsija Viktor Mozes, koji se ovog leta ponovo pridružio crveno-belima, početi kao desni bočni bek, a Brazilac Airton će igrati na suprotnom boku.

Što se tiče Legije, njena jedina briga oko povrede je bivši vezista Lestera Bartoš Kapustka, koji nastavlja oporavak od dugotrajne povrede kolena. Azerbejdžanski reprezentativac Emreli, koji je ove sezone postigao šest golova u 13 nastupa u svim takmičenjima, viđen je kao predvodnik navalne linije, a mogli bi da mu pomažu Rafa Lopes i Lukinjas.


tagovi

Liga EvropeSpartak MoskvaLegijaLegija Varšava

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara