Alireza Jahanbakš (©AFP)
Alireza Jahanbakš (©AFP)

Liga Konferencije kreće iz Izraela: Alaškertov debi sa četvoricom Srba, Planić pazi na Fajenord

Vreme čitanja: 3min | uto. 14.09.21. | 13:39

Danas startuje novoformirano kontinentalno nadmetanje

Liga Konferencije kreće iz Izraela. Haifa i Tel Aviv imaće čast da se u njihovim gradovima "preseče svečana vrpca" povodom premijere grupbe faze novoformiranog kontinentalnog takmičenja. Dva Makabija, Zeleni i Žuti, dočekaće Fajenord, osnosno Alaškert, u sklopu Grupa E i A, dok će se bitke nastaviti u četvrtak.

Posle deset godina čekanja Makabi Haifa je osvojio titulu prvaka Izraela i sada bi domaći tim hteo da se proslavi u Evropi, gde ga u uvodnom meču čeka velikan iz Roterdama. Domaći sastav ispao je u prvom pretkolu Lige šampiona, kada nije uspeo da se izbori protiv Kairata, pa je završio u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Konferencije. Tamo je prošao pored Dinama iz Tbilisija, Toršavn i Nefči bez većih problema.

Izabrane vesti

16.30: (3,25) Makabi Haifa (3,50) Fajenord (2,30)

Svoju dobru formu Zeleni iz Haife su potvrdili i u domaćem Superkupu, u kojem je savladali Hapoel Tel Aviv sa 2:0 i u prva dva kola domaćeg takmičenja osvojili su četiri boda. Međutim, u jakoj konkurenciji u Grupi E, izraelskom šampionu se ne daje velika šansa za prolaz dalje. Kod kuće, ipak, ekipa u kojoj je standardni štoper srpski internacionalac Bogdan Planić može da napravi probleme favoritima, jer su Zeleni protivnicima u kvalifikacijama dali 16 golova u tri utakmice na svom stadionu.

Fajenord je, takođe, morao da se bori za mesto u Ligi Konferencije. U početku se borio sa Dritom, a potom je eliminisao Lucern i Elfsborg. Početak sezone u Erediviziji bio je dobar, tim Arnea Slota je počeo sa dva slavlja, a onda je potom došao iznenađujući poraz od Utrehta, a ovog vikenda nije odigrao svoj ligaški duel.

Makabi Haifa i Fajenord svrstani su u Grupi E zajedno sa Union Berlinom i Slavijom iz Praga.

16.30: (1,35) Makabi Tel Aviv (5,10) Alaškert (11,0)

Duelom na Blumfild stadionu Makabi dočekuje debitanta u grupnoj fazi nekog kontinentalnog nadmetanja. Domaći sastav se u plej-ofu kvalifikacija za Ligu Konferencije suočio sa Šahtjorom iz Karagandija i oba puta ga savladao. Prethodnog vikenda Žuti su igrali u drugom kolu izraelskog šampionata. Tim je remizirao sa Makabijem iz Petah Tikve 1:1, a sa jednim bodom je stacioniran na 10. mestu na tabeli.

Alaškert je ispao iz kvalifikacione faze Lige šampiona, izgubivši od Šerifa iz Tiraspola, a potom je preko Kairata i Rendžersa dospeo u trećerangirano evropsko nadmetanje. Jermenskom timu ne ide najbolje u domaćem prvenstvu, gde je tek deveti na tabeli pošto je u četiri utakmice osvojio samo bod. Boje Alaškerta brane četiri srpska internacionalca, Ognjen Čančarević, Mihailo Jovanović, Branko Mihajlović i Marko Milinković, dok dres Makabija nosi Uroš Nikolić.


tagovi

Liga konferencijeFajenordMakabi HaifaMakabi Tel AvivAlaškert

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara