Igrači Liona (©AFP)
Igrači Liona (©AFP)

Lion traži put do evropskih kupova i prvi trofej posle 11 godina

Vreme čitanja: 3min | sre. 05.04.23. | 12:40

Nantu post pravi problem u polufinalnom susretu Kupa Francuske

Malo je verovatno da će Lion uspeti da se plasira preko Lige 1 u neko od evrospkih takmičenja. Međutim, šanse su mu sigurno porasle posle nedeljnog skalpa nad PSŽ-om na Parku prinčeva. Daleko lakši put mogao bi da vodi kroz Kup Francuske, gde je polufinale već na dnevnom redu. Na papiru, međutim, goste čeka možda i najteža prepreka, a to je gostovanje Nantu, braniocu ovog trofeja.

Drugi finalista biće poznat u četvrtak posle okršaja drugoligaša Anesija i Tuluza, novajlije u francuskom vrhu. Kanarinci su, dakle, definitivno iskusniji, zbog čega se može reći da Lion nije imao mnogo sreće u tom pogledu. S druge strane, Olimpiku iz ove četvoročlane grupe odgovara uloga najvećeg favorita za trofej. Inače, Lion na bilo koji pehar čeka od 2012. Dakle, već više od decenije.

Izabrane vesti

Ali tim iz Bretanje je veoma zainteresovan da ostvari neophodan uspeh u najmasovnijem nacionalnom takmičenju. Prošle godine su se Kanarinci kroz ovo takmičenje plasirali u Ligu Evrope, a ako nameravaju da na takvoj sceni egzistiraju i naredne sezone, ovaj front im je jedina mogućnost da ostvare cilj. U Ligi 1 Nant je već duže vreme aktivan u donjoj polovini tabele i uglavnom se brine da što pre osigura prvoligaško članstvo.

21.10: (3,40) Nant (3,40) Lion (2,15)

Samo dva izostanka muče Lion uoči ovog meča, pošto je Malo Gusto van terena od petka, a od povrede pati i Amin Sar.

"Igramo fudbal da bismo pobedili i dobro radimo svoj posao. Nema euforije posle pobede nad PSŽ-om. Period kroz koji trenutno prolazimo je prilično težak. Moramo još malo da verujemo u sebe da bismo pokazali neophodan kvalitet", rekao je kormilar Liona Loran Blan posle slavlja u Parizu.

Domaći strateg Antoan Kombuare, čiji tim prošlog vikenda očigledno nije imao rešenja za Rems (0:3), uprkos tome što je bio domaćin, neće imati na raspolaganju Šarla Traorea i Kventina Merlina. Adžam je takođe van igre, pošto nije u konkurenciji za meč, kao ni prošlog vikenda. Poslednji put je odbio da prekine post tokom Ramazana, i od tada se ništa nije promenilo.

"Kada se Ramazan završi, može ponovo da se vrati u tim. Poštujem sve verske običaje. Ali ja sam trener, ja postavljam pravila. Svaki dan razgovaram o tome sa Žauenom. I obojica se slažemo. On poštuje ono što ja odlučim, ja poštujem to što želi da poštuje post", obavestio je Kombuare.

Lion je u seriji od šest duela bez poraza na svim frontovima, a postizao je gol na sedam prethodnih gostovanja. Na četiri od tih sedam susreta na strani mrežu je tresao tri ili više puta. S druge strane, Nant je bez slavlja nad Olimpikom na četiri prethodna susreta na svom terenu, a dva ovosezonska obračuna rezultirala su remijima.

-----------

Počela je trka za pola miliona dinara dnevno!!!

DANAŠNJI IZAZZOV:

pogodi najviše utakmica 1+I&1+II

-----------

KUP FRANCUSKE - POLUFINALE

Sreda

21.10: (3,40) Nant (3,40) Lion (2,15)

Četvrtak

20.45: (4,40) Anesi (3,50) Tuluz (1,85)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kup FrancuskeNantLion

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara