Stadion Poljud u Splitu (©Reuters)
Stadion Poljud u Splitu (©Reuters)

Litvanac pokreće Splićane, novi početak Hajdukauskasa

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.11.21. | 14:27

Hrvatska 1: Valdas Dambrauskas debituje na Poljudu

Nije išlo sa Šveđaninom Jensom Gustavsonom na klupi, a da li će Valdas Dambrauskas da pokrene učmalu atmosferu na Poljudu? Hajduk posrće, odavno nije kandidat za titulu. Litvanac dobro poznaje hrvatski fudbal. Vodio je Goricu, nije se dugo zadržao u Ludogorecu. Smenjen je na kormilu bugarskog šampiona posle poraza od Crvene zvezde u Ligi Evrope (0:1).

Novi početak Splićana je danas (17.05) kada na Poljud stiže fenjeraš Hrvatski Dragovoljac. Biće to dobra prilika za tri boda domaćina i priključak za vodećim triom, Dinamom, Osijekom i Rijekom.

Izabrane vesti

17.05: (1,13) Hajduk (8,50) Hrvatski Dragovoljac (19,0)

Hajdik je četiri meča bez pobede. U najavi dvoboja protiv tima i iz Sigeta, Dambrauskas je rekao kako neće previše da menja tim jer je prekratko za kormilom. Litvanac ne može da računa na povređene Krovinovića, Vukovića, Čuića, Eduoka, Posaveca, a pod znakom pitanja je Jan Mlakar.

U tim se posle odrađenih kartona vraća Stefan Simić, piše portal Germanijak.

"U tri dana ne može puno toga da se promeni, ali uspeli smo nešto da uradimo na detaljima i verujem da će se to moći da se vidi. Nije lako ni meni, ali nije ni igračima od kojih se sada traži nešto drugačije nego kod prethodnog trenera. Moj cilj je da igramo s puno energije, atraktivno, stilom koji će ljude oduševljavati. Znam da nije lako da vratimo energiju i strast kada izgubiš tri, četiri utakmice, ali verujem da ću uspeti u tome“, rekao je trener Dambrauskas na konferenciji za medije.

-----------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------

Iskusni Davor Mladina na Poljud sigurno ne dolazi s belom zastavom. Izvesno je da će gosti igrati defanzivnije. U prvoj ovosezonskoj utakmici Hajduk je pobedio Dragovoljac sa 1:0 golom Stefana Simića u petom minutu sudijske nadoknade.

HRVATSKA 1 – 15. KOLO

Petak

Slaven Belupo – Gorica 1:2 (1:1)

/Laušić 43 – Kalik 45, 62)

Subota

15.00: (1,50) Osijek (4,00) Istra (7,50)

17.05: (1,13) Hajduk (8,50) Hrvatski Dragovoljac (19,0)

Nedelja

15.00: (5,80) Lokomotiva Z. (3,90) Dinamo Z. (1,60)

17.30: (3,90) Šibenik (3,50) Rijeka (1,95)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Hrvatska 1HNLValdas DambrauskasHajduk SplitHrvatski Dragovoljac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara