Stadion u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu (©AFP)
Stadion u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu (©AFP)

Livaja nosi Hajduk, Dambrauskas stvara šampionski tim

Vreme čitanja: 3min | sub. 11.12.21. | 13:11

Hrvatska 1: Splićani u seriji od pet pobeda otkad je na kormilu litvanski stručnjak. Posle Maksimira žele opet da pokore i Kranjčevićevu ulicu u Zagrebu

Nije Dinamo više pretplaćen za titule u elitnoj ligi Hrvatske. Prošle sezone je Osijek bio ravnopravan takmac za krunu Modrima, a u ovom šampionatu u trku za krunom uključili su se i Rijeka i Hajduk. Splićane je preporodio litvanski stručnjak Valdas Dambrauskas koji je prošlog meseca stigao na Poljud posle otkaza u bugarskom Ludogorecu.

Odmah je Hajduk počeo da pobeđuje, vezao je pet trijumfa, od toga četiri u prvenstvu. Pogotovo su bila važna tri boda prošle nedelje kada je pao Dinamo na Maksimiru sa 2:0. Popularni Bili danas (15.00) putuju opet u Zagreb na noge Lokomotivi u Kranjčevićevoj ulici. Nova pobeda u prestonici Hajduk bi dovela na samo bod od lidera Rijeke. Prva zvezda tima s Poljda je reprezentativac Hrvatske Marko Livaja, junak pobede protiv šampiona pre sedam dana na Maksimiru.

Izabrane vesti

15.00: (3,70) Lokomotiva Z. (3,40) Hajduk (2,05)

Domaćin je tri meča bez pobede (dva remija i poraz od Osijeka) u prvenstvu. Zagrepčani su na šestom mestu, a mogu do kraja sezone da jure eventualno petoplasiranu Goricu. Kvartet vodećih već je stekao veliku prednost.

Ovi timovi su pre 11 dana odgrali meč četvrtinala Kupa Hrvatske. Hajduk je razbio Lokomotivu sa čak 6:3. U šampionatu ove sezone, Splićani su osvojili četiri boda protiv današnjeg rivala. Dobili su ga na Poljudu sa 1:0, dok je u Zagrebu bilo 2:2.

Treneri Silvio Čabraja i Valdas Dambrauskas su u najavama utakmice odmah istakli kako će današnji dvoboj biti sasvim drugačiji od prethodnog. Za Lokomotivu se vraćaju u tim vezista Cokaj i krilni napadač Alijua. Ipak, domaćin neće biti kompletan. Dabro mora da pauzira zbog žutih kartona, dok je golman Nevistić pod znakom pitanja zbog problema s leđima. Zamena mi mogao da bude Krševan Santini, iskusni čuvar mreže kojem je potez sezone odbrana penala Brunu Petkoviću u pobedi Lokosa protiv Dinama. Zbog povrede su van stroja dva leva beka, Josip Pivarić i Ivan Miličević, piše Germanijak.

Najveću pažnju trener Čabraja posvetiće Marku Livaji.

"Ako budemo čvrsti u duelu, ako budemo držali formaciju, dobro pokrivali saigrača i preuzimali protivnika mislim da možemo da zaustavimo Livaju. On je igrač koji najviše pokazuje, možda najbolji u HNL-u. Učinićemo sve da ga zaustavimo“, poručio je trener Lokomotive.

---------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

---------------------------------------------------

Hajduk želi nastavak pobedničke serije pod komandom litvanskog stručnjaka.

"Lokomotiva je atraktivna ekipa s dosta mladih igrača koji se ne boje da preuzmu rizik. Na nama je da budemo koncentrisani na to da će utakmica biti potpuno drugačija nego u Kupu, neće biti onako otvorena. Naravno, uvek se pripremamo da idemo na pobedu, u dobroj smo formi, dobra je atmosfera i dobro smo radili na treninzima“, istako je Dambrauskas.

17.05: (1,85) Rijeka (3,45) Gorica (4,00)

Što se tiče kadra koji mu je na raspolaganju, svi koji su bili u kombinacijama za derbi protiv Dinama su zdravi i spremni. Neće igrati Kačaniklić i Dijamantakos. Od prvog minuta bi mogao da počne Josip Vuković. On se protiv Dinama vratio posle duže pauze.

HRVATSKA 1 – 19. KOLO

Petak

Istra – Hrvatski Dragovoljac 3:0 (2:0)

/Mahmud 19, Bande 27, Lisica 72/

Subota

15.00: (3,70) Lokomotiva Z. (3,40) Hajduk (2,05)

17.05: (1,85) Rijeka (3,45) Gorica (4,00)

Nedelja

13.00: (1,45) Osijek (4,30) Šibenik (7,75)

17.05: (1,25) Dinamo Z. (6,25) Slaven (11,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

HrvatskaHrvatska 1Hajduk SplitLokomotiva Zagreb

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara