Džejmi Vardi i Mohamed Salah
Džejmi Vardi i Mohamed Salah

Liverpul se vraća na pravi put, bivši treneri ne mogu da ga pobede

Vreme čitanja: 4min | sub. 13.02.21. | 08:52

Brendan Rodžers se danas sa svojim Lesterom suočava sa tradicijom koja kaže da nekadašnji kormilari Redsa nisu uspeli da ih savladaju na 12 vezanih mečeva

Ako je i bilo nekih nedoumica, posle prethodnog vikenda su gotovo rešene. Poraz u derbiju od Mančester Sitija na Enfildu bio je preskup za Liverpul, koji će teško do odbrane trona. Čak mu "visi" i pozicija među četiri najbolja tima u Engleskoj, a ona je prioritet svih prioriteta. Jednog od najvećih konkurenata u toj borbi Crveni imaju u Lesteru, koji je tri boda ispred i u, kudikamo, boljoj formi pred njihov međusobni dvoboj, u sklopu 24. kola Premijer lige, zakazan za danas u vreme ručka (13.30).

Gosti stižu na King Pauer u potrazi za povratkom na pravi put posle dva vezana poraza u prvenstvu prvi put pod vođstvom Jirgena Klopa. Redsi su imali 19 bodova više na vrhu posle 23 utakmice u protekloj kampanji, ali sada su na 10 bodova zaostatka od vodećeg Sitija, koji je odigrao utakmicu manje, a da ne spominjemo pet bodova iza drugoplasiranog Mančester Junajteda.

Izabrane vesti

Superiorna gol-razlika Liverpula nad Lesterom znači da bi ga pobeda ovog vikenda podigla na treće mesto, ali sve manje od toga otvorilo bi vrata Čelsiju, koji sada zaostaje samo jedan bod nakon njegovog uspona pod palicom Tomasa Tuhela.

Neki će čak i Lester smatrati blagim favoritom za ovaj meč, s obzirom na to da je tim sa Enfilda slavio samo na dva od poslednjih devet ligaških mečeva, uključujući i pomenuta dva neuspeha zaredom. Aktuelni šef Lisica Brendan Rodžers bio je glavni za kormilom Liverpula kada su poslednji put Crveni izgubili tri utakmice u nizu u Premijer ligi, u novembru 2014. godine.

Posle lepe prve sezone na King Paueru, bivši šef Redsa Brendan Rodžers ponovo "pravi magiju". Lisice trenutno zauzimaju treće mesto na tabeli, sede dva boda iza Mančester Junajteda, a sedam iza lidera Sitija, iako su odigrale utakmicu više od Gvardioline ekipe. Što se tiče forme, Lester, koji je krajem januara iznenađujuće poražen kod kuće od Lidsa, uspeo je da se odmah trgne i savlada Fulam, a potom i remizira na gostovanju Vulverhemptonu.

Brendan Rodžers i Jirgen Klop (©Reuters)Brendan Rodžers i Jirgen Klop (©Reuters)

Lester je ove sezone već izgubio više domaćih utakmica nego što je to bio slučaj tokom cele prošle kampanje, a još jedan poraz bi mogao da Rodžersu prvi put u trenerskoj karijeri donese šest neuspeha u ligi u sezoni. Kada se tome doda činjenica da su bivši menadžeri Liverpula izgubili svojih poslednjih 12 dvoboja u prvenstvu sa Redsima, i da je Lester izgubio 16 od prethodnih 20 utakmica protiv aktuelnih šampiona, predznaci možda izgledaju bolje za Crvene nego što bi sugerisala njihova nedavna forma.

Lester je pretrpeo manji pad poslednjih nedelja sa samo jednom pobedom u poslednje četiri prvenstvene utakmice, ali je izgubio i samo jednu od poslednjih 10, dok je samo Mančester Siti do sada dobio više utakmica tokom cele sezone. Čak i to je znatno bolji učinak prethodnih sedmica od onog koji je ostvario sastav Jirgena Klopa, koji je poražen na četiri od šest proteklih susreta.

Ali, kada se pogledaju knjige iz istorije, predstojeća utakmica mogla bi da bude savršena prilika da Redsi vrate svoju sezonu na pravi put. Liverpul nema poraz u poslednjih sedam mečeva u Premijer ligi protiv Lestera, a u tom periodu slavio je u šest navrata. Ranije ove sezone, Klopovi puleni izveli su protiv Lestera jedan od svojih najboljih nastupa u kampanji, ostvarivši pobedu od 3:0 na svom stadionu. Takođe, tokom svoje poslednje posete King Paueru, Crveni su zgromili Lisice sa čak 4:0.

Nema Virdžila Van Dajka, Džoa Gomeza, Žoela Matipa, a sada se povredio još i Fabinjo, koji prethodnih meseci "krpi" osakaćenu defanzivu Redsa. Tijago Alkantara je propustio trening ranije ove nedelje, dok je Džini Vajnaldum trenirao van ostatka ekipe, ali Klop nije nagovestio na konferenciji za medije pre meča da će iko od njih dvovijice da propusti ovu utakmicu. Van stroja su još Nabi Keita i Diogo Žota.

Sa druge strane, takođe problemi. Standardni bek Džejms Džastin propustiće ostatak sezone posle povrede ligamenata kolena u pobedi nad Brajtonom u FA kupu. Ajoze Perez je neizvestan, i mogao bi da se pridruži "ranjenicima" Vesliju Fofani, Denisu Pratu i Vesu Morganu.

Generalno, najvažnije je da su najbolji navalni igrači na raspolaganju. Kada su tu Sadio Mane, Mohamed Salah, Roberto Firmino na jednoj, odnosno Džejmi Vardi i Džejms Medison na drugoj strani, zabava je zagarantovana.

PREMIJER LIGA - 24. KOLO

Subota

13.30: (3,30) Lester (3,40) Liverpul (2,20)

16.00: (2,65) Kristal Palas (2,75) Barnli (3,20)

18.30: (1,40) Mančester Siti (4,50) Totenhem (8,50)

21.00: (2,70) Brajton (3,25) Aston Vila (2,65)

Nedelja

13.00: (2,55) Sautempton (3,00) Vulverhempton (3,00)

15.00: (9,00) Vest Bromvič (5,00) Mančester Junajted (1,35)

17.30: (2,00) Arsenal (3,45) Lids (3,80)

20.00: (2,05) Everton (3,35) Fulam (3,80)

Ponedeljak

19.00: (1,83) Vest Hem (3,45) Šefild Junajted (4,60)

21.00: (1,30) Čelsi (5,70) Njukasl (10,5)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer ligaLiverpulLester

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara