Mislav Oršić (©Reuters)
Mislav Oršić (©Reuters)

Lokomotiva sprema Dinamo za Šerif

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.08.21. | 15:55

Modrima neophodna pobeda za podizanje morala pred revanš meč plej-ofa za mesto u grupnoj fazi Lige šampiona

Dinamo je ove nedelje doživeo jedan od najtežih poraza u novijoj istoriji. U prvoj utakmici plej-ofa za Ligu šampiona Modri su razbijeni u Tiraspolju od strane Šerifa, koji je slavio 3:0. A, mogao je još najmanje jednu loptu da sprovede u mrežu. Revanš duel Zagrepčane očekuje za četiri dana i nema dileme da momke Damira Krznara i dalje kopka taj debakl iz Moldavije, te je pitanje koliko mentalne snage je ostalo u asovima Dinama za večerašnji duel sa Lokomotivom u sklopu 6. kola prvenstva Hrvatske (21.00).

Uprkos zaostatku, Modri i dalje imaju šansu da izbore plasman u Ligu šampiona i zarade značajan finansijski iznos. Međutim, biće teško. Osim što je Šerif bolja ekipa od onoga kakav se utisak stekne na prvu loptu, prvak Hrvatske u ovom trenutku izgleda kao razbijena vojska.

Izabrane vesti

21.00: (1,35) Dinamo Z. (5,00) Lokomotiva Z. (9,00)

Prvi korak ka konsolidaciji je večerašnji dvoboj protiv Lokomotive na Maksimiru. Dinamu treba pobeda kao žednom voda. Pre svega, kako bi se zadržao korak za Osijekom, ali i Hajdukom koji - uz dve utakmice više - Dinamu beži šest bodova, a onda i kako bi s pobedom u džepu, i pun morala, pokušao da se osveti Šerifu za sramotu u Tiraspolju.

Donedavno su Dinamu protiv Lokomotive unapred upisavani bodovi, ali poslednje sezone potvrđuju da Lokomotiva više nije tako lagani plen za Modre, kao što je bila do pre četiri godine. Čak i u prošloj sezoni, kada su se Lokosi grčevito borili za opstanak, ekipa s Kajzerice je uspela da Dinamu otkine dva boda.

Osim toga, Lokomotiva je u aktuelno prvenstvo ušla sjajno. Na otvaranju je remizirala s Hajdukom, a onda je nanizala tri slavlja. Lokosi su i dalje bez poraza, najefikasnija su ekipa lige s 11 pogodaka, imaju na raspolaganju sve ključne igrače osim sjajnog Lukasa Kačavende.

Dodajmo i da postoji mogućnosti da Krznar u napadu odmara Bruna Petkovića i priliku od prvog minuta da Duju Čopu, jer je ofanzivcu preko potreban pogodak kako bi vratio samopouzdanje i podigao moral pred Šerif.

HRVATSKA 1 – 6. KOLO

Petak

Hrvatski Dragovoljac - Hajduk 0:1 (0:0)

/Simić 90/

Subota

18.55: (2,15) Gorica (3,35) Slaven (3,50)

21.00: (1,35) Dinamo Z. (5,00) Lokomotiva Z. (9,00)

Nedelja

18.55: (6,00) Istra (3,80) Osijek (1,60)

21.00: (1,47) Rijeka (4,20) Šibenik (7,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Hrvatska 1Dinamo ZagrebLokomotiva Zagreb

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara