Stadion u Kranjčevićevoj (©AFP)
Stadion u Kranjčevićevoj (©AFP)

Lokomotiva u petoj brzini, Dragovoljac odmah preuzeo "fenjer"

Vreme čitanja: 3min | pet. 30.07.21. | 13:51

U Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu danas prvi meč trećeg kola šampionata Hrvatske

Hrvatski klubovi imali su uspešnu nedelju u evropskim kupovima. Dinamo je stigao do treće runde kvalifikacija za Ligu šampiona, Rijeka i Osijek su preskočili prvu prepreke u kvalifikacijama za Ligu konferencije, dok je jedino razočarao Hajduk eliminacijom u Kazahstanu protiv Tobola posle 2:0 sa Poljuda (u revanšu 1:4 posle produžetaka).

Danas se nastavlja HNL, a prvi meč trećeg kola igra se u večeras (20.00) u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu – Lokomotiva dočekuje Hrvatski Dragovoljac, povratnika u najviši rang. Tim Silvija Čabraje ima četiri boda posle prva dva kola, dok je ekipa iz Sigeta loše ušla u prvenstvo i upisala dva poraza. Biće ovo prvi meč ovih timova posle sedam godina.

Izabrane vesti

20.00: (1,43) Lokomotiva Z. (4,50) Hrvatski Dragovoljac (7,50)

Lokomotiva je na startu šampionata odigrala nerešeno sa Hajdukom na svom terenu (2:2), a zatim je pobeđen Slaven u Koprivnici (1:2). Dragovoljac je na početku šampionata gostovao kod Istre u Puli, izgubio je 3:1, dok je u drugom kolu u Kranjčevićevoj, gde takođe igraju svoje domaće utakmice, pao protiv Dinama sa 4:0.

Trener Lokosa Čabraja u prošlom kolu nije mogao da računa na povređenog Marka Điru, pa je priliku dobio prošlosezonski kapiten Josip Pivarić, koji je kao krilni napadač postigao i pogodak za pobedu na koprivničkom Gradskom stadionu. Mlade nade poput Lukasa Kačavende, Ibrahima Alijua i Luke Stojkovića pokazale su u tom susretu da nekadašnji vicešampion Hrvatske ima svetlu budućnost.

"U principu smo zadovoljni sa četiri osvojena boda u prva dva kola, ali prva dva kola nisu pravo merilo kvalitete i stanje tima. Za sada dobro izgledamo na terenu. Sledi nam Hrvatski Dragovoljac. Biće to vrlo teška utakmica. Nekakvo je nepisano pravilo da se ne menja ekipa koja pobeđuje, međutim videćemo, možda će biti jedna ili dve promene", rekao je trener Lokomotive Čabraja, prenosi Germanijak.

U Hrvatskom Dragovoljcu, problemi. Tek što je stigao u elitu već je prikovan za dno tabele. Trener Miroslav Kukuljanac nezadovoljan je izdanjima svog tima. Protiv Istre je menjao iskusnije igrače, Dinamo ih je nadmoćno savladao i jasno je da Sigećanima nedostaju pojačanja.

"Nadam se da će stići dok ne bude prekasno i da se drugi neće da se odlepe previše. To je na upravi da pokuša da pojača ovu ekipu jer je očito da ovako dalje ne možemo. Za nas će svaki dvoboj biti težak. I kad smo osvojili prvo mesto u drugoj ligi sam rekao da ćemo se ovde za svaki bod krvavo boriti i da ću biti srećan sa svakim bodom. Nećemo se predati, to je sigurno. Dinamo je puno jača ekipa od Lokomotive“, istakao je trener Kukuljanac.

Trener novajlije u eliti je protiv Modrih već posle 45 minuta izvadio iz igre napadača Karla Perića, pa ćemo umesto njega u špicu videti pojačanje Martina Sekulića, koji nije konkurisao za prošli dvoboj. U startnih 11 ulazi Vinko Petković umesto Luke Viduke.


tagovi

HNLHrvatska 1Lokomotiva ZagrebHrvatski Dragovoljac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara