Luka Đorđević u dresu Crne Gore (©Reuters)
Luka Đorđević u dresu Crne Gore (©Reuters)

Luka Đorđević analizira Ruse: Sve im zavisi od prve utakmice, a teško će ići sa Belgijom

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.06.21. | 08:12

„Slični su Balkancima, ako im krene po zlu, ne umeju da se iščupaju“, kaže crnogorski napadač

Otišao je još 2012. godine Luka Đorđević u Rusiju, potpisao za Zenit, pa iako je imao kratke izlete u Italiju, Španiju, Holandiju, dugo je bio sa prebivalištem u najvećoj zemlji sveta.

Zato teško da ima ko pozvaniji da oceni vrline i mane Zbornaje od fudbalera koji godinama bije bitku sa svim reprezentativcima Rusije, koji će večeras protiv Belgije imati premijeru na Evropskom prvenstvu.

Izabrane vesti

A, Đorđević tvrdi da je Rusima tu „kvaka 22“: od prve utakmice im sve zavisi, a igraju protiv tima od kojeg su oba puta lako izgubili u kvalifikacijama!

Rusi su u neku ruku sličnim našim balkanskim reprezentacijama, Srbiji, Crnoj Gori recimo. Sve im zavisi od toga kako će početi. Ako od prve utakmice krene po zlu, onda počinju trzavice, tenzije, problemi i iz toga teško uspevaju da se iščupaju. Ako, pak, krene dobro, onda mogu da naprave dobar rezultat“, priča Luka Đorđević za Mozzart Sport.

Rusi kreću večeras protiv Belgije, sa kojom su bili u istoj kvalifikacionoj grupi. I Crveni đavoli su oba puta pobedili: u gostima 4:1, kod kuće 3:1.

Teško da će biti Rusima protiv Belgije. Mislim da su Crveni đavoli jedna od najjačih svetskih reprezentacija. Ako budu kompletni, ako Kevin de Brujne bude mogao da igra, smatram da ćemo ih gledati u završnici“.

Belgija - Rusija - kec je 2,00!

Ipak, veruje Luka da Rusi po kvalitetu zaslužuju drugi krug.

Mislim da mogu da se bore za prolaz. Imaju dovoljno dobar tim. Očekujem da će se sa Danskom boriti za prolaz. Rusija jeste malo nepredvidiva, ali podigla se posle dobrog rezultata na Svetskom prvenstvu, smatram da je bolja od obe reprezentacije sa severa Evrope“.

Rusija šampion - kvota 65

Potvrđuje Đorđević ono na šta ukazuju fudbalski stručnjaci, gde je Ahilova peta Zbornaje.

Odbrana je, bez dileme, slabija od veznog reda i napada. Sredina terena je najjači deo ruskog tima, tu dominiraju Golovin i Mirančuk. Sa Mirančukom sam igrao u Lokomotivi, izuzetan je igrač, vidi se to i u Atalanti. U napadu dominira Dzjuba, najbolji strelac ruskog prvenstva“.

Rusija prolazi grupu - 1,40

S obzirom na to da će se i protiv Belgije i protiv Finske igrati u Sankt Peterburgu, Đorđević ističe i taj detalj.

Posle dobrih igara na Svetskom prvenstvu dosta se promenila atmosfera oko reprezentacija, ima sada mnogo veću podršku navijača, ali nosi to i svoju drugu stranu: ogroman je pritisak na igrače, svi sad očekuju da se ređaju pobede. I zato, kao što rekoh, mnogo toga će zavisiti od toga kako će se završiti prva utakmica“, podvukao je Luka Đorđević



tagovi

EURO 2020luka đorđevićfudbalska reprezentacija Rusije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara