Luka Stojanović (©AFP)
Luka Stojanović (©AFP)

Luka Stojanović ne staje, šestim golom u sezoni produbio agoniju šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 16.08.21. | 02:16

Nekadašnji vezista Čukaričkog nastavlja sa odličnim igrama u MLS-u. Posle dva gola Njujork Red Bulsima prošle nedelje, Srbin postigao jedini pogodak za pobedu Čikaga protiv Kolumbusa na Soldžer fildu

Tri gola Čikaga u poslednja dva kola MLS-a, dve pobede i priključak u borbu za plej-of Istočne konferecije najbolje lige SAD-a. Na kultnom stadionu Soldžer fildu, gde igra čuvena NFL franšiza Bersi, samo jedno prezime - Stojanović. Srbin je blago Čikago, najbolji igrač i strelac tima iz Ilinoisa. Luka je prošle nedelje dao dva gola Njujork Red Bulsu za trijumf Fajera sa 2:1, a nedelju dana kasnije na istom mestu je pao branilac titule Kolumbus – 1:0, a nekadašnji vezista Čukaričkog i omladinac Partizana je postigao jedini gol u 77. minutu.

Ovo je Stojanaviću šesti pogodak u sezoni, prvi je strelac tima koji s kupe predvodi švajcarski stručnjak Rafael Viki. Fajer je vezao četiri meča bez poraza, sakupio je osam bodova, a videćemo da li se kasno probudio posle slabijeg starta. I dalje Čikago ima šest bodova manje od Montreala, tima koji je na poslednjem, sedmom mestu konferencije koje donosi plej-of za šampiona.

Izabrane vesti

Ovoga puta nije u prvom planu bila razorna desnica Stojanovića. Postigao je gol slabijom, levom nogom. Povukao je napad svog tima, a posle guževe u šesnaestercu gostiju odlično se snašao i sa sedam, osam metara doneo veliku radost navijačima domaćeg tima.

Srpski vezista je igrao do 84. minuta kada je ustupio mesto Bugarinu Stanislavu Ivanovu. Standardan u timu Čikaga ove sezone je Srbin sa slovačkim pasošem Boris Sekulić.

Podsetimo, Stojanović je za pola miliona evra pojačao Čikago početkom prošle godine. Nije imao sreće po dolasku u Ilinois. Sezona je prekinuta zbog virusa korone, kasnije je imao i težu povredu, ali u novom šampionatu odlične i efikasne partije Stojanovića. Nekadašnji omladinac Partizana je postigao dva pogotka u prva dva kola najbolje lige SAD-a protiv Nju Inglanda i Atlante. Onda je zatresao mrežu Interu iz Majamija Dejvida Bekama, 23. maja.

Imao je krizu Luka, dva i po meseca je bio bez postignutog pogotka, izgubio je i mesto startera. Pre duela sa Njujorčanima prošle nedelje, na tri duela je odigrao samo 23 minuta, a sada je sa tri gola u dva kola potvrdio odličnu formu i naterao švajcarskog trenera Rafaela Vikija da mu ukaže više poverenja u nastavku šampionata.

Četvrtak, 01.30: (2,05) Inter Majami (3,45) Čikago (3,60)

Najefikasniji sezonu u karijeri Stojanović je imao u dresu Čukaričkog 2018/2019 kada je postigao 11 golova u Superligi Srbije. Ako ovako nastavi mogao bi da sruši taj rekord.

Šampionu MLS-a je ovo četvrti uzastopni poraz, pa je sada tek osmi u Istočnom konferenciji, poziciji koja ne donosi plej-of za šampiona SAD-a.

Podsetimo, odličan debi u nedelju ujutru imao je i Dejan Joveljić koji je bio asistent kod jedinog gola Los Anđeles Galaksija koji je slavio u gostima protiv Minesote. I nekadašnji fudbaler Vojvodine Ranko Veselinović prošle nedelje je postigao prvenac u MLS-u u dresu Vankuvera na meču protiv Galaksija u Karsonu (1:1).

MLS

Nedelja

Minesota - LA Galaksi 0:1 (0:1)

/Kabral 43/

Montreal - Njujork Red Buls 2:1 (0:1)

/Sunuzi 71, Vanjama 90+8p - Kimala 45+5p/

Njujork Siti - Inter Majami 2:0 (2:0)

/Kasteljanos 21, 45+1p/

Dalas - Sporting Kanzas Siti 0:2 (0:1)

/Pulido 12, Saloj 63/

Toronto - Nju Ingland 1:2 (0:1)

/Osorio 79 - Bjukenan 20, Bou 83/

Hjuston - Kolorado 1:3 (1:1)

/Piko 45+6p - Abubakar 5, Barios 60, Galvan 80/

Solt Lejk - Ostin 1:0 (1:0)

/Vud 32/

Atlanta junajted - Los Anđeles FC 1:0 (0:0)

/Martinez 47/

Ponedeljak

Čikago - Kolumbus 1:0 (0:0)

/Stojanović 77/

Ponedeljak

Nešvil - Di Si Junajted 5:2 (3:2)

/Saping 14, 31, Muhtar 37, Majl 80pen, 87 - Briljan 3, Kamara 41/

Portland - Sijetl 2:6 (1:2)

/Blanko 32, Forliv 58 - Montero 13, 29, Ruidijaz 55, 72, Medranda 77, Beneze 90+4/



tagovi

mls ligaMLSLuka StojanovićČikago FajerKolumbus Kru

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara